Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga se nastavlja uz rigorozna pravila za klubove

Njemački klubovi već uveliko treniraju. Naravno, svi se drže pravila o socijalnoj distanci, a spremna su i pravila koja će klubovi morati da ispoštuju

Njemačka Bundesliga nastaviće se 9. maja. Danas će biti održan sastanak između čelnika Bundeslige, klubova i ministara sporta njemačkih pokrajina, a nakon njega bi trebalo da se zvanično potvrdi nastavak sezone od 9. maja.

Foto: Guliver/Getty Images

Njemački klubovi već uveliko treniraju. Naravno, svi se drže pravila o socijalnoj distanci, a spremna su i pravila koja će klubovi morati da ispoštuju.

Die Spiegel je došao u posjed dokumenta koji je potpisao Fudbalski savez Njemačke u dogovoru sa zdravstvenim vlastima i u njemu su sasvim jasni uputi za nastavak sezone.

U njemu se spominje nastavak prvenstva zakazan za 9. maj, a pravila će za ekipe biti veoma rigorozna.

Ono što je očekivano je da neće biti zajedničkog izlaska na teren, ukinuto je rukovanje, kao i zajedničke fotografije timova. Takođe, neće biti ni maskota, a u narednih nekoliko mjeseci fudbal će se igrati bez navijača.

Treninzi će se i dalje biti iza zatvorenih vrata. Biće omogućen rad kompletnog tima u istom trenutku, a igračima će biti mjerena temperatura nakon svakog treninga.

Medijska pokrivenost takođe će biti ograničena, a na stadionima će biti maksimalno 300 osoba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve