Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli za izjednačenje i popravljanje lošeg utiska

Crvenu zvezdu u Podgoricu dovodi nekadašnji as Podgoričana iz vremena SFRJ i prvog ulaska u tada najjaču ligu Evrope, Duško Ivanović, koji će svakako biti dočekan aplauzima za sve ono što je uradio u igračkoj i trenerskoj karijeri.

Budućnost Voli potpuno je razočarala u prvoj utakmici polufinala-ple ofa Admiralbet ABA lige, pa će sjutra veče u “Morači” morati da značajno popravi igru utisak ako želi da izjednači na 1:1 u seriji.

Crvenu zvezdu u Podgoricu dovodi nekadašnji as Podgoričana iz vremena SFRJ i prvog ulaska u tada najjaču ligu Evrope, Duško Ivanović, koji će svakako biti dočekan aplauzima za sve ono što je uradio u igračkoj i trenerskoj karijeri.

Ipak, uz podršku punih tribina SC “Morača” Budućnost može do pobjede i nastavka tradicije, pošto u posljednje četiri plej-of serije nijesu poraženi na svom parketu.

“Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nismo ni najmanje zadovoljni. Međutim, to je na kraju 1-0 u seriji, pobjeda od pola koša, pobjeda od 38 razlike, sve se to broji 1-0”, kazao je trener Budućnost Volija Petar Mijović.

Trener Podgoričana dodaje da period između dva meča (devet dana) pokušavaju da iskoriste da meč sa Crvenom zvezdom pripreme što je bolje moguće.

“Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Prevashodno tu mislim na igru u odbrani, na odgovornost našu prema tranzicionoj odbrani u prvom redu gdje apsoultno nijesmo odradili dobar posao u situacijama jedan na jedan u završecima njihovih napada, gdje smo i na bekovskim i unutrašnjim pozicijama gubili ljude kroz situacije jedan na jedan. Oni su to iskoristili znalački, uveli utakmicu u apsolutnu kontrolu i na kraju više nego zasluženo istu dobili. Mi moramo da odgovorimo prevashodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu”, kaže Mijović.

Igor Drobnjak smatra da je ekipi pomogao meč sa Sutjeskom, u polufinalu domaćeg prvenstva da se pobjedom izdigne iz “pepela” nakon teškog i ubjedljivog poraza u Beogradu od Crvene zvezde.

“Značiće nam da vratimo samopouzdanje. Imamo još nekoliko dana da se spremimo za drugi meč u ,,Morači“ i da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sa, definitivno većom energijom i fokusom uđemo u meč”, kaže plejmejker Podgoričana.

Jedan samo od četvorice domaćih igrača u timu Budućnosti ističe da je u prvom meču u Beogradu ,,najveći problem bio fokus“.

“Energija je bila tu u određenom dijelu utakmice, ali fokus nijesmo imali zbog čega smo dozvolili lake poene. Ostavljali smo protivnicima otvorene šuteve za tri poena, dok smo u napadu donosili pogrešne odluke”, zaključio je Drobnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve