Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost večeras protiv Zadra za polufinale

Budućnost Voli je u prvoj utakmici u Podgorici pobijedila Zadar veoma ubjedljivo (100:69), a od večerašnjeg rivala bila je bolja i u oba ligaška meča i Superkupu.

Košarkaši Budućnosti i Zadra odigraće večeras u dvorani “Krešimir Ćosić” drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Admiralbet ABA lige (19.00).

Budućnost Voli je u prvoj utakmici u Podgorici pobijedila Zadar veoma ubjedljivo (100:69), a od večerašnjeg rivala bila je bolja i u oba ligaška meča.

“Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo utakmicu. Vidjeli smo gdje smo griješili, a gdje smo bili dobri. Spremamo neke detalje. Zadar će biti u sasvim drugačijem izdanju. Imali su vremena da se odmore i pripreme. Sigurno će neki njihovi igrači željeti da pokažu individualni kvalitet. Biće težak meč, ali sve ćemo uraditi da pobijedimo”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Budućnost bi pobjedom protiv Zadra obezbjedila plasman u polufinale i mečeve protiv, najvjerovatnije Partizana, koji je dobio prvi meč protiv Igokee.

Alerik Frimen je ubjeđen da će Budućnost Voli večeras da završi posao i plasira se u polufinale.

“Prvu utakmicu smo dobro odigrali, oba tima su u tom meču igrala snažno. U drugom poluvremenu smo ih zaustavili zahvaljujući dobroj odbrani, a onda smo iz tranzicije postizali lake poene. U Zadru nas očekuje velika utakmica. Želimo da nastavimo ono što smo započeli u Podgorici”, jasan je bek Podgoričana.

Zadar je četiri puta ove sezone poražen od Budućnosti, a u redovima hrvatskog šampiona, se nadaju da petog trijumfa neće biti, makar ne večeras u dvorani “Krešimir Ćosić”, jer bi ona značila bi plasman podgoričkog tima u polufinale.

“Budućnost ima izuzetan potencijal u defanzivi i ofanzivni. Sjajno igraju u odbrani, pokazalo se to kroz nekoliko utakmica u ove dvije godine. To nas obavezuje da i naša odbrana bude organizovana, da ne primamo lagane poene. U Podgorici je bilo evidentno da smo u prvom poluvremenu dosta dobro stajali na parketu, vjerujem da ćemo uz naše navijače biti napadački opušteniji i raznovrsniji i da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je trener Zadrana, Danijel Jusup.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve