Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u derbiju bolja od Jezera

Poslije 13. kola vodeći Dečić i Budućnost odvojili su se od najbližih pratioca na pet, odnosno šest bodova i po svemu sudeći oni će odlučivati o šampionskoj tituli ove sezone. 

Fudbaleri Budućnosti su u derbiju 13. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige u Bijelom Polju savladali Jezero (3:1) i na taj način mu umakli pet bodova na tabeli i primakli se prvoplasiranom Dečiću na samo poen zaostatka.

Poslije 13. kola vodeći Dečić i Budućnost odvojili su se od najbližih pratioca na pet, odnosno šest bodova i po svemu sudeći oni će odlučivati o šampionskoj tituli ove sezone.

Jezero je bolje počelo utakmicu, ali nije realizovalo svoje prilike da bi Budućnost u 27. minutu poslije kornera stigla u vođstvo.

Uroš Ignjatović je izveo korner, a Marko Mrvaljević nakon skoka glavom zatresao mrežu Jezera za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

I drugo poluvrijeme počeli su bolje domaći, pa su u 48. minutu zasluženo stigli do izjednačenja. Marko Šimun je odlično asistirao Naoakiju, a Japanac zaobišao Pavličića i postigao gol.

Imali su igrači jezera nekoliko prilika da stignu do preokreta, ali ih nijesu iskoristili, što je Budućnost kaznila nakon još jednog kornera u 64. minutu – Petar Sekulović je spustio loptu, a Damjan Dakić šutirao i zatresao mrežu.

U 80. minutu Budućnost je postigla i treći gol i na taj način obezbijedila sedmi trijumf u sezoni. Tonći Mujan je pravovremeno uposlio Almeidu, koji je izašao sam ispred Stefana Kastratovića i bez većih problema postigao gol.

U sljedećem kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige igra se derbi Budućnost – Sutjeska na stadionu pod Goricom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve