Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Britanska ambasada donirala sportsku opremu Ragbi savezu Crne Gore

Diplomata u Britanskoj ambasadi i tim menadžer reprezentacije Crne Gore i predsjednik ragbi kluba Crvena stijena, Brajan Dikson je rekao da je u srcu ragbija jedinstveni etos koji se zadržao širom svijeta i tokom godina

Britanska ambasada je jutros u Baru, prije početka utakmice između Crne Gore i Turske u okviru Evropskog kupa nacija, uručila vrijednu donaciju sportske opreme Ragbi savezu Crne Gore.

Ovu donaciju su omogućile Britanska ambasada, i prijatelji ambasade Ian Pilbim, kao i Pol Lajli iz škole Sevenouks u Kentu. Donacija uključuje preko 200 pojedinačnih djelova sportske i druge opreme za ragbi među kojima su zaštite za golove, kao i džakovi za obaranje i drugo.

Ovom prilikom, britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks je rekla da u Ujedinjenom Kraljevstvu smatraju ragbi jednim od njihovih nacionalnih sportova.

„Ponosna sam što smo izgradili snažno partnerstvo sa crnogorskim Ragbi savezom. Želim i da čestitam svom kolegi, Brajanu Diksonu na njegovoj novoj ulozi menadžera reprezentacije. Danas je naša ambasada donirala opremu Savezu. Takođe smo pružili i drugu donaciju zahvaljujući Polu Lajliju i odsjeku za fizičko vaspitanje u školi Sevenouks u Kentu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je sjajan primjer povezivanja i koristi zajednici kroz sport, pa čak i međunarodnog povezivanja“, rekla je Medoks.

Predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić je izrazila iskrenu zahvalnost na donaciji koju je ambasada pružila Ragbi savezu.

„Vaša velikodušna podrška nam omogućava da nastavimo razvijati sport u našoj zajednici i unaprijediti kvalitet naše igre, sa opremom koja nije dostupna ne samo u našoj zemlji, već ni i u regionu. Ragbi je jedan od najdinamičnijih i najuzbudljivijih sportova koji postoje. To je igra koja promoviše timski rad, poštovanje i fizičku spremnost, a posebno je važno što uključuje sve igrače, bez obzira na njihove fizičke karakteristike. Igranje ragbija takođe može pomoći u razvijanju izdržljivosti i samopouzdanja kod igrača, što može imati pozitivan uticaj na njihove živote izvan terena“, kazala je Kostić.

Diplomata u Britanskoj ambasadi i tim menadžer reprezentacije Crne Gore i predsjednik ragbi kluba Crvena stijena, Brajan Dikson je rekao da je u srcu ragbija jedinstveni etos koji se zadržao širom svijeta i tokom godina.

„Kroz disciplinu, kontrolu i međusobno samopoštovanje stvaraju se zajedništvo i osjećaj za fer-plej, definišući ragbi kao igru. To je sport za sve zajednice i ljude različitih sposobnosti, a mi u Crnoj Gori pomažemo djeci, ženama i muškarcima da igraju i tako rado učestvuju na nacionalnim i regionalnim takmičenjima“, zaključio je Dikson

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve