Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

U organizaciji Ministarstva odbrane i Britanske ambasade održan Program strateškog liderstva

Dvadesetak predstavnika ministarstava odbrane Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te crnogorskih ministarstava unutrašnjih poslova i vanjskih poslova, pohađalo je edukaciju

U Podgorici je, u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore i Britanske ambasade održan petodnevni Program strateškog liderstva.

“Dvadesetak predstavnika ministarstava odbrane Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te crnogorskih ministarstava unutrašnjih poslova i vanjskih poslova, pohađalo je edukaciju. Predavači su bili Karolajn Miklrajt (Caroline Micklewright) i kapetan Dezmond Donvort (capt. Desmond Donworth) iz UK”, saopšteno je iz Ministartsva odbrane.

General Rajko Pešić, direktor Direktorata za politiku odbrane Ministarstva odbrane Crne Gore, izrazio je zadovoljstvo što je Program, nakon Albanije i BiH, ove godine održan u Crnoj Gori.

On je posebno istakao interresorni i regionalni karakter obuke, izražavajući zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci, naročito u jačanju odbrambenog sistema, u čemu su sticanje dragocjenih znanja i razmjena iskustava visoko na agendi bilaterane saradnje.

Foto: Ministarstvo odbraneFoto: Ministarstvo odbrane
„Značaj strateškog liderstva posebno je važan danas, kada svjedočimo širokom spektru bezbjednosnih izazova, kako na regionalnom, tako i na globalnom planu“, istakao je general Pešić.

Britanska ambasadorka Karen Medoks čestitala je polaznicima na uspješnom završetku Programa strateškog liderstva.

„Ova obuka predstavlja dio mnogo šireg programa bilateralnih aktivnosti između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, u cilju podrške Crnoj Gori kao NATO saveznici i unapređenju interoperabilnosti među našim snagama. Ovo je posebno važno u ovom trenutku, kada NATO pruža odgovor na ilegalnu invaziju Ukrajine“, zaključila je ambasadorka Medoks.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
28.04.2023-19:36 19:36

Ona vise podrzava Evropa sad..antidrzavnike..ja njoj i onoj amerikanki nista ne vjerujem..