Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Diplomatski napori za rješavanje sukoba moraju biti u fokusu međunarodne zajednice

U saopštenju za medije navodi se da Krapović je istakao da Crna Gora doprinosi jačanju mira i stabilnosti, kroz angažovanje pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i aktivnostima

Diplomatski napori za rješavanje sukoba mirnim putem moraju biti u fokusu međunarodne zajednice, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović tokom današnjeg susreta sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Izraela za Crnu Goru, pukovnikom Liadom Zakom.

Krapović je, kako je saopšteno iz resora, čestitao pukovniku Zaku na imenovanju za prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru i istakao da ova odluka predstavlja jasan pokazatelj spremnosti Izraela za dalje produbljivanje odbrambene saradnje sa Crnom Gorom.

“Crna Gora njeguje kontinuiranu saradnju sa saveznicama i unaprjeđuje odnose sa partnerskim državama, slijedeći strateške nacionalne interese i svoje spoljnopolitičke prioritete”, kazao je ministar.

Govoreći o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u svijetu Krapović je istakao da temelj globalne bezbjednosne arhitekture mora biti stabilan i istakao da “diplomatski napori za rješavanje sukoba mirnim putem moraju biti u fokusu međunarodne zajednice”.

U saopštenju za medije navodi se da Krapović je istakao da Crna Gora doprinosi jačanju mira i stabilnosti, kroz angažovanje pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i aktivnostima.

Dodaje se da pukovnik Zak je izrazio očekivanje da će imenovanje izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru doprinijeti jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Iskazao je spremnost za otvoren razgovor o tekućim i potencijalnim odbrambenim projektima Crne Gore i Izraela.

Iz MoD su kazali da pukovinik je informisao ministra o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji na Bliskom Istoku, sa kojim je razmijenio mišljenja o uticaju ovog sukoba na evropsku bezbjednost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mig33
10.04.2024-15:25 15:25

Samo da ovo dugme izdrzi?Oblacenje po partijskom nalogu.