Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Boško Radović: Možete i da me ne cijenite, ali ovi momci su napravili čudo

Pobjeda nad Češkom u ''Morači'' je bila posljednji čin – 88:70

Selektor Crne Gore Boško Radović nije krio veliko zadovoljstvo nakon plasmana na Mundobasket.

Pobjeda nad Češkom u “Morači” je bila posljednji čin – 88:70.

“Od početka smo igrali utakmicu na vrhunskom nivou, onako kako zamišljam da bi trebalo da igramo. Čvrsta odbrana i disciplinovan napad. Zaustavili smo tranziciju Češke, šut za tri poena, a na kraju smo neke trojke primili, kada smo se malo uspavali. Čestitke svim igračima koji su bili tu u ovim prozorima, bilo ih je 30, stručnom štabu i zahvalio publici koja je ispunila “Moraču” i po ovako katastrofalnom vremenu”, rekao je Radović.

Posebno je pomenuo jednog igrača “crvenih”:

“Nikada nisam nekog igrača posebno kritikovao ili pohvalio, uvijek sam se trudio da pričam grupno, jer te stvari, i dobre i loše, radimo u svlačionici. Neće mi se naljutiti ostali, moram da istaknem Kendrika koji je odigrao petu utakmicu u 10 dana, svaka je bila malo finale, a jedna i finale Kupa kralja. I ovo je bilo finale, uspješno smo ga riješili zajedno sa njim. Njemu sve čestitke i zahvalnost što se uopšte pojavio i odigrao dva meča na visokom nivou”.

Imao je i poruku za javnost:

“Moramo da počnemo da cijenimo domaće igrače. U ovom “prozoru” su se pojavili Hadžibegović i Slavković, biće tu i ovih iz U20 reprezentacije. Trebalo bi da cijenimo ovo što rade, jer su od početka kvalifikacija do večeras bili izuzetni napori i svi su se lavovski borili. Jedina smo reprezentacija u Evropi koja je iz pretkvalifikacija otišla na Svjetsko prvenstvo. Mene možete da cijenite, a i ne morate, ali cijenite ove momke. Napravili su još jedno čudo. Prvo je bilo 2019. godine, i sada je čudo i biće svaki put kad ode naša reprezentacija na bilo koje prvenstvo”, kazao je Radović.

A šta može da se očekuje od Crne Gore na SP? Radović je tu “ukrao” odgovor svom igraču Nemanji Radoviću.

“Nemamo nikakvih očekivanja, sem da odemo da se napijemo”, našalio se selektor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
26.02.2023-23:09 23:09

Svaka cast momci ali a7ebe stvarno ne cijenimo!