Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Izložba dokumenata i fotografija ”Žena…nosilac društvenog razvoja u socijalizmu” u KIC-u

Izložba ''Žena…nosilac društvenog razvoja u socijalizmu'' nastala je u Arhivskom odsjeku za istoriju radničkog pokreta Podgorica, odsjeka u sastavu Državnog arhiva

KIC „Budo Tomović” biće domaćin izložbe dokumenata i fotografija „Žena…nosilac društvenog razvoja u socijalizmu“ koja će u organizaciji Državnog arhiva Crne Gore biti otvorena u ponedjeljak, 27. maja, u izložbenom holu KIC-a, u 12 sati.

Izložba „Žena…nosilac društvenog razvoja u socijalizmu“ nastala je u Arhivskom odsjeku za istoriju radničkog pokreta Podgorica, odsjeka u sastavu Državnog arhiva. Dokumentima, novinskim člancima i fotografijama raspoređenim hronološki na panoima izložba doprinosi zaokruživanju priče o napretku žene u svakom segmentu društvenog života i njihovom zalaganju za bolji život uopšte. Uključile su se u moderne društvene tokove rušeći predrasude i tradicionalizam sredine, ali su mnoge na tom putu i odustajale, zadržavajući niže mjesto i poslove u porodici. Ravnopravnost su izborile radeći na obrazovanju i ekonomskoj samostalnosti znajući da je to jedini put koji donosi sigurnost i mogućnost izbora.

Žene su se borile i danas se bore za bolje društvo, za svijet mira, za osnovno blagostanje za sve ljude. Za društvo u kojem će se čuti i uvažavati njihovi glasovi.

Izložba je predstavljena na 25 panoa i moći će da se pogleda do 3. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve