Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Veliki rezultat, imamo potencijal

Popović je zadovoljna odnosom djevojaka tokom turnira

Naše rukometašice napravile su veliki rezultat šestim mjestom na Olimpijskim igrama, kazala je selektorka Bojana Popović.

Zadovoljna je odnosom djevojaka tokom turnira.

– Planirano je ostvareno, smatram da je četvrtfinale protiv Rusije jedan veliki uspjeh. Nijesmo uspjeli da napravimo korak više, meni je žao. Snovi su postojali, ali u ovom trenutku je to realna slika. Rukometašice su u svakom meču tražile neki svoj maksimum i našle su ga, to je realnost. Ostaje žal, jer mi smo sve sportistkinje koje žele da nešto veliko naprave, ovaj put nijesmo uspjeli u tome, ali smo uspjele da napravimo veliki rezultat, da budemo šeste na svijetu, da predstavimo na najbolji način zemlju, srcem i izgaranjem, kazala je Popović.

Naše cure su pravile često dosta tehničkih grešaka, a jedan od razloga je i prevelika želja.

– Nekada nam to nije išlo u prilog, jer smo znali da idemo ne glavom nego srcem iz čega smo griješile. Sve je pokazalo da reprezentacija ima potencijal, ali mora da se radi na dosta stvari, da se dovedu u red, da se ima fokus svih 60 minuta. Radićemo na tome, njih 9 su bile debitantkinje. Ja sam zadovoljna svim onim što su pružile. Naravno može bolje, uvijek može bolje. Svaka individualno kad pogleda shvatiće da je moglo bolje, mogli smo svi da budemo bolji i ja, kazala je Popović.

Podsjetila je i na činjenicu da je praktično ono što smo doveli na Olimpijske igre sve što imamo u ženskom seniorskom rukometu.

– Činjenica je da je rezultat napravljen, jedina zemlja sa Balkana koja je bila ovdje u rukometu. Mislim da svi treba da budu ponosni onim što je napravljeno i vaterpolisti i mi. Vjerujem da je to veliko gledajući ono čim raspolažemo. Mogli smo da predamo spisak od 28 rukometašica, nijesmo imali toliko. Da se neko povrijedio ovdje, mi ne bi imali ni koga da dovedemo kao zamjenu. Djevojke će stasavati i najbitnije da iz svega ovoga mi svi učimo!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve