Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Moramo nastaviti ovako

Drugih pola sata su ono što ohrabruje i što Bojana Popović treba da nadograđuje kako bi i na Svjetskom prvenstvu bio ostvaren dobar rezultat.

Selektorka Bojana Popović može biti zadovoljna prikazanom igrom u drugom poluvremenu meča protiv Turske, ali prvih 30 minuta je za zaborav i protekao je u poprilično nevroznoj igri naše selekcije, koja je imala mnogo propusta u odbrani.

Drugih pola sata su ono što ohrabruje i što Bojana Popović treba da nadograđuje kako bi i na Svjetskom prvenstvu bio ostvaren dobar rezultat.

“Osjetio se mali grč u početku. Sve su željele da igraju jedna za drugu, nisu bile konkretne prema golu, a odbrana je ispitivala turske igračice. Ne poznajemo ih baš, a u 2. poluvremenu smo shvatile šta i kako bi trebalo da radimo i to valorizovale sa dosta lakih golova. Najbitnije je da smo osjetile pravu energiju i da su sve bile na visini zadatka”, kazala je Bojana Popović.

Selektorka je primorana da podijeli nove uloge u timu, jer u odnosu na bronzani tim iz Ljubljane nema Jovanke Radičević i Eme Alivodić, a prije nekoliko dana je tešku povredu doživjela Đurđina Jauković. U nedjelju protiv Bugarske u Šumenu, zbog predostrožnosti, neće igrati Tatjana Brnović i Milena Raičević, pa će mlađe dobiti još veću šansu.

“Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice. U Bugarskoj će šansu dobiti i mlađe, a sačuvaćemo Tanju i Milenu. Pred nama je još jedna veoma bitna utakmica, moramo da joj pristupimo maksimalno, da sve ostanemo zdrave i za mjesec se opet skupimo za Svjetsko prvenstvo”.

Crna Gora je večeras pokazala visokj nivo igre u oba smjera, u odbrani i napadu u drugom poluvremenu, ali i da je spremna da igra punom snagom i kada je pobjednik odlučen.

“Mnogo je bitno da djevojke svaki minut utakmice koriste da se uigravaju. Dugo smo razdvojene, pet mjeseci nismo trenirale zajedno, a onda smo imale bukvalno dva dana i više smo se pozdravljale i pričale kako je ko proveo taj period, nego što smo neke stvari slagale. Zbog toga je bitno da se svaki trenutak iskoristi, one su toga svjesne i svaka koja je dobila šansu je htjela da pruži maksimum. Zato je i mogao da se drži nivo igre i sa izmjenama. Poenta je da sve utakmice ubuduće budu takve, bez obzira na to s kim igramo. Nije bitan semafor, već da sve znaju šta im je dio posla, kolika god da im je rola”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve