Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

Biciklizam: Bilbau etapa, Konti zadržao roze majicu u Italiji (VIDEO)

Bilbao je bio dio grupe sastavljene od 12 vozača u bijegu, koja se u finišu svela na pet članova, ali se u poslednjem kilometru odvojio i ubedljivo slavio

Biciklista Astane Peljo Bilbao trijumfovao je na sedmoj etapi trke Điro d‘Italija voženoj od Vasta do L‘Akile dugoj 185 kilometara.

Foto: Telegraph.co.uk

Bilbao je bio dio grupe sastavljene od 12 vozača u bijegu, koja se u finišu svela na pet članova, ali se u poslednjem kilometru odvojio i ubedljivo slavio. Toni Galopan iz Ag2R-La Mondijala je kao drugoplasirani prošao kroz cilj, ispred vozača Bore Davidea Formola, koji se našao na trećem stepeniku pobjedničkog postolja.

Peloton je kroz cilj prošao sa minutom zaostatka u odnosu na pobjednika, što je omogućilo Valeriju Kontiju iz Tima Emirata da zadrži vođstvo u generalnom plasmanu. Biciklista Movistara Hose Hoakin Rohas je u jednom trenutku držao virtuelnu roze majicu, ali je na kraju morao da se zadovolji šestim mjestom na etapi i skoku na drugu poziciju u poretku. Kontijeva prednost trenutno iznosi minut i po u odnosu na Hoakina Rohasa.

Zahvaljujući pobjedi, Bilbao je pretekao vozača Jumbo-Visme Primoža Rogliča na 11. mjestu u generalnom plasmanu i ima pet minuta i 23 sekunde zaostatka u odnosu na Kontija. Slovenac je posle pada u četvrtak, imao dan bez problema i zadržao je 35 sekundi prednosti u odnosu na rivala iz Mičelton-Skota Sajmona Jejtsa.

Na Điru se u subotu vozi 239 kilometara duga etapa od Tortoreto Lida do Pezara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve