Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

TEŠKA NESREĆA SVJETSKE PRVAKINJE: Završila u komi poslije stravičnog pada na treningu

Po informacijama koje je objavila ekipa, ljekari su obavili operativni zahvat kako bi se smanjio pritisak u glavi stradale biciklistkinje nakon njenog pada, a očekuje se da će je ljekari početi buditi tokom narednih dana.

Amy Pieters, holandska biciklistkinja i trostruka svjetska prvakinja u štafetnim trkama na pisti, doživjela je ozljede glave u nesreći dok je bila na pripremama u blizini Calpea, gradića na španskom istoku. Poslije nesreće, 30-godišnja Holanđanka primljena je u bolnicu u Alicanteu i završila je na operaciji, a nakon zahvata stavljena je u vještačku komu.

Prognoza oporavka se još ne zna. Tok događaja približila je njena ekipa SD Worx, koja je na Twitteru objavila što se događa s Pieters. Po informacijama koje je objavila ekipa, ljekari su obavili operativni zahvat kako bi se smanjio pritisak u glavi stradale biciklistkinje nakon njenog pada, a očekuje se da će je ljekari početi buditi tokom narednih dana. Nakon toga, znaće se i prognoza oporavka.

Titule sa sunarodnjakinjom

Tokom karijere koja u profesionalnim vodama traje od 2010., Pieters se na svjetski tron u biciklizmu na pisti uspinjala tri puta u štafetnim trkama, u saradnji sa sunarodnjakinjom Kirsten Wild. Slavile su 2019., 2020. i ranije ove godine.

Pieters je ove godine s Wild nastupila i u štafetnoj trci na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz dolazak do četvrtog mjesta u trci u kojoj se dogodio pad, a zbog njega nije išlo do boljeg rezultata.

Pamti i drugačiju konkurenciju

Holandska biciklistkinja koja je doživjela tešku nesreću na pripremama u Španiji pamti i nastupe na cesti, a na pisti je bila članica i holandske ekipe koja je 2012. na OI u Londonu bila šesta u trci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve