Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Biće spremne za nalet emocija

Znaju i koliko je teško, kakav ih put čeka, ali motiv do neba, nadaju se u punoj ,''Morači'', mogao bi da ih približi velikim stvarima na predstojećem EP

Svjesne su ,,lavice“ jedinstvene prilike da kod kuće, od 5. novembra i premijernog meča sa Španijom, mogu u glavnu rundu (Skoplje) da odu sa maksimalnim brojem bodova.

Znaju i koliko je teško, kakav ih put čeka, ali motiv do neba, nadaju se u punoj ,,Morači“, mogao bi da ih približi velikim stvarima na predstojećem EP.

Fokusirane na Španiju

Vrijeme je brzo prošlo, u subotu ih čeka ,,furija“ i kompletan fokus je na protivnika koji je stari dužnik.

Naš tim od posljednjih pobjeda na 2012. na OI i EP, ne zna za uspjeh protiv ove selekcije.

“Brojimo dane nestrpljivo. Zadovoljna sam pristupom, energijom, radom koji smo pokazali na dosadašnjim trenzima. Spremamo se za Španiju, izuzetnog rivala. Poznato je da igraju brz rukomet i da imaju izuzetan kvalitet na svakoj pozciji. Mislim da je najvažnije da igramo našu igru, sa našim tempom i ne dozvolimo da ih jurimo. Prosto da pokušamo da ih usporimo, sa što više prekida”, kazala je Đurđina Malović.

O Njemačkoj i Poljskoj manje se razmišlja, s razlogom jer od ishoda premijernog meča mogao bi u velikoj mjeri da zavisi dalji tok šampionata.

“Dobro ih poznajemo, ali mislim da ne treba previše da se fokusiramo samo na njih, već na našu igru, što je važno”.

Osjećaju naše rukometašice da mogu daleko.

“Svaka od nas osjeća da možemo mnogo, ali neću prognozirati. Važno je da smo fokusirani, da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i da vidimo dokle će nas to dovesti”.

Priželjkuje Malović pune tribine.

“Mislim da je ovo sad, pa ko zna kad Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori. Stvarno i mi pokušavamo da obuzdamo emocije. Jako je važno da se pripremimo za taj osjećaj i nalet koji će biti prisutan, samim tim jer igramo pred našim narodom. Važno je da ne ,,izgorimo“ u želji i da se pripremimo za to što nas čeka”, jasna je ljevoruka igračica.

Poziv za navijače

Priželjkuju golmani jaku odbranu ispred sebe. Protiv španskog napada biće na najvećem ispitu.

“Španija je izuzetna reprezentacija, uvijek u vrhu, duži niz godina učesnici su velikih takmičenja. Tako da dovoljno govori i to o njima. Imaju kvalitetne bekove, brza krila i iskusne golmanke. Ali mislim da je sve do nas. Kao i uvijek fokus je na odbranu, a želimo i realizaciju dobrog šuta. Nadam se da ćemo u subotu doći do prvih bodova”.

Da li je samo Španija u fokusu?

“Razmišljamo o Španiji i idemo korak po korak, a motivacije za sva tri protivnika neće faliti”.

Malo se ko naigrao pored specifičnog španskog stila rukometa.

Zna to i Ljubica Nenezić koja je u rumunskoj ligi i EHF kupu sa svojom ekipom dobro upoznala mnoge od reprezentativki protiv kojih će igrati u subotu.

“Zahtjevne su, igraju brz rukomet, biće potrebno dobro vraćanje, prije svega, a samim tim moramo realizovati izgledne šuteve. Bekovi su im odlični finteri i zato je potrebna kompaktnost u odbrani – da budemo složne i jake. Sa dobrom energijom možemo da dođemo do dobrih rezultata.

Naš tim ne razmišlja o negativnom ishodu meča.

“Iskreno, ne želim da razmišljam o porazu. Zadržaćemo dobru energijui i nadam se dobrom rezultatu”.

Naša golmanka kaže da vrijeme sporo prolazi, ali subota nije daleko.

“Vrijeme sporo prolazi i jedva čekamo subotu. Voljela bih da dvorana bude puna. Ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže, a mi obećavamo dobar rukomet i da ćemo dati sve od sebe”, poručila je naša golmanka.

Crnogorke 4. novembra u ,,Stožicama“

Jelena Vujačić i Anđelina Kažanegra sudiće premijerni meč 4. novembra u ,,Stožicama“ između Švajcarske i Mađarske.

Pravdu u premijernom meču grupe D u Podgorici između Crne Gore i Španije dijeliće Austrijanke Ana Vraneš i Marlis Veninger.

Veliko interesovanje

Dok u našem timu priželjkuju pune tribine ,,Morače“, u akreditacionom centru rade punom parom jer je veliko interesovanje medija za utakmice D grupe gdje pored našeg i španskog tima igraju još Poljska i Njemačka.

Oko 150 novinara, foto-reportera i TV ekipa biće u Podgorici.

Pored domaćih medija i medija čije reprezentacije nastupaju u glavnom gradu, sa mečeva će izvještavati i novinari iz Danske, Švedske, Mađarske, Sjeverne Makedonije…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve