Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Benzema i Asensio odlaze iz Reala

Napadači Real Madrida nakon neuspjeha u polufinalu Lige šampiona neće ostati u klubu, odlaze na različite strane.

Kako je danas prenio ESPN, očekivalo se da će 35-godišnji kapiten Karim Benzema ostati u Realu još jednu sezonu, do juna 2024. godine, ali je on odlučio da prihvati novi izazov i ode u Saudijsku Arabiju.

I drugi napadač Real Madrida, Marko Asensio na korak je od transfera u Pari Sen Žermen, prenosi španski sportski list As.

Benzemi je u januaru ponuđen dvogodišnji ugovor vrijedan 400 miliona eura da pređe u Saudijsku Arabiju, isto koliko je zimus Al Nasr platio Kristijanu Ronaldu, naveo je ESPN.

Benzema je 2009. godine iz Liona prešao u Real, a za 14 sezona osvojio je 24 trofeja i postao drugi najbolji strijelac u istoriji kluba sa 353 gola. Ispred njega je samo Kristijano Ronaldo sa 450 pogodaka.

Sa “kraljevskim” klubom osvojio je četiri šampionske titule u Španiji, pet trofeja u Ligi šampiona, tri Kupa kralja, tri Super kupa Španije, četiri Uefa Super kupa i pet titula svjetskog klupskog prvaka.

On je ove sezone imao problema sa povredama, zbog čega je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je u španskom prvenstvu postigao 18 golova u 23 utakmice.

Benzema se u decembru povukao iz reprezentacije Francuske, za koju je od 2007. godine digrao 97 utakmica, postigao 37 golova i osvojio Ligu nacija.

On je prošle godine osvojio Zlatnu loptu, za najboljeg fudbalera svijeta.

Ni Asensio nije produžio ugovor sa madridskim klubom, što je bio znak čelnicima “svetaca” da krenu u realizaciju transfera.

Španac nije zadovoljan minutažom koju je imao ove sezone.

Kako se navodi, Asensio je bio dogovorio lične uslove sa Aston Vilom, ali je ponuda Pari Sen Žermena bila izdašnija.

Asensio je 2014. godine došao u Real iz Majorke, a ove sezone odigrao je 50 utakmica u svim takmičenjima i postigao 12 golova.

Sa “kraljevskim” klubom osvojio je 17 trofeja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve