Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Šljivančanin: Sezona počela, u Crnoj Gori popunjeno 80 odsto hotela

Gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan.

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela i već je popunjeno 80 odsto hotela, saopštila je v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.

Gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan.

“Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli”, istakla je Šljivančanin.

Prema njenim riječima, nadležni resor se suočio i ove godine sa brojnim problemima, a pojedini se ponavljaju iz godine i godinu.

“Tu su prije svega radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. Ti radovi još traju i gužve nećemo moći izbjeći. Resor saobraćaja mora povesti računa da se radovi na vrijeme završe, kako bi naši gosti bili zadovoljni i kako se ne bi zadržavali na putevima. Neke probleme nismo uspjeli da ih riješimo, ali zajedničkim naporima uspjećemo da ih makar svedemo na minimum i da pružimo kvalitet više”, dodala je ona.

Šljivančanin se osvrnula i na veliki procenat sive ekonomije u oblasti privatnog smještaja.

“To nam je veliki izazov, a i komunalni red. Takođe, moramo pospješiti da se na sjeveru poboljša turistička ponuda i da se i taj dio naše zemlje valorizuje”, zaključila je ona.

 

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve