Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bahar nije Terzićevog mentalnog sklopa, Milojević vraća sklanjalice u modu

Milojević je trener bez stida, njega je Sportski žurnal nazvao Klark Kent, a kakav je supermen pokazao je u klubovima koji nisu Crvena zvezda i izvan Srbije, gdje se brukao kao trener.

Piše: Stanko Radulović

Kada prođu Anikina vremena (Aleksandra Vučića) Zvezdan Terzić će zajedno sa svojim sinovima završiti tamo odakle je i došao na čelo Crvene zvezde, u zatvoru ili u bjekstvu na nekoj egzotičnoj destinaciji na kojoj se kriju ljudi koji su na interpolovim potjernicama.

Terzić se već skrivao po crnogorskim gudurama, odakle se vratio kao doktor, ali još nije poznato šta je on tačno doktorirao, osim što je mlade ljude, ali i svoje sinove, podučio mudrosti da čovjek ne može biti čovjek ako makar jednom u životu ne završi u zatvoru.

Njegovi sinovi su ga poslušali i krenuli njegovim stopama, doktora valja slijediti, pa još kada je otac, samo što će drugi put Terzići zbog svega što su radili, i što rade, završiti  zajedno u Padinskoj skeli, Sremskoj Mitrovici, Zabeli ili nekoj sličnoj sobi za dugotrajni boravak, pošto ih stigne zaslužena ruka pravde za sva djela kojim su kriminalom obogatili, bolje reći obogaljili srpski fudbal.

O časti Terzića najbolje govori njegova jučerašnja konferencija za novinare na kojoj je svojom tiradom ispirao mozak prisutnim novinarima navijačima Crvene zvezde, i svim slijepim poslušnicima koji vjeruju da je on zaista doktor fudbala, kako ga je svojevremeno “krstio” Sportski žurnal.

Terzić je na početku sezone bulaznio o najboljem i najskupljem timu u istoriji, govorio da Crvena zvezda nema konkurenciju u Srbiji, mjerio se sa Bajernom iz Minhena.

“Nema igrača kojeg smo željeli, a nismo doveli. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u Srbiji mora da bude kod nas”, kazao je ljetos don Terza.

Upravo posljednja rečenica u izjavi govori o stepenu kriminala Crvene zvezde pod vođstvom Terzića, jer svako ko “vrijedi” mora da igra za Zvezdu, ali mora, to može samo da znači da će za takav epilog biti upotrebljena sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva.

I to je u skladu sa nedavnim saopštenjem navijača “Crvena zvezda mora biti šampion”. Ukoliko je neko drugi šampion biće krvi do koljena, valjda tako treba da se protumači ova poruka navijača.

U ovu sezonu Zvezdan Terzić i njegova Crvena zvezda ušli su nadmeno, ubijeđeni da ih niko ne može iznenaditi, da su toliko bolji od svih da nemaju konkurenciju jer su “Bajern u Srbiji” i u prelaznom roku potrošili više od 20 miliona eura, koje nemaju, ali su bili sigurni da će ga zaraditi.

Terzić je obećavao polufinale Lige Evrope, ove sezone, zaradu od preko 55 miliona eura, a takmičenje na evropskoj sceni završio je sa jednim bodom i podređenom igrom u svih šest mečeva. I taj bod koji je osvojen bio je plod sreće jer su se fudbaleri Jang bojsa ispromašivali u Beogradu.

Juče je priočao da nisu imali sreće protiv Jang bojsa i Partizana, a u tim mečevima im je mogla pući petarda.

Bahata Crvena zvezda opijena Terzićevim nebulozama prvi put od 2014. godine ušla je u sezonu sigurna da joj sklanjalice nijesu potrebne i usljedili su žestoki šamari – Voždovac, Čukarički, TSC i spuštanje na zemlju.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu i da se titula ne osvaja bez sklanjalica i na medijskim konferencijama, pribjeglo se provjerenoj metodi. Počela su saopštenja, optuživane sudije, odlagane teške utakmice (TSC i Partizan). Smjenjen je komesar za suđenje, koji nije bio dovoljno zvezdaš, iako je bio sa klubom u Bariju 1991. godine, doveden je provjereni kadrovik SNS i Aleksandra Vučića.

Dejan Santrač je postao zaštitno lice FSS, sudijske organizacije i predizbornih spotova u političkoj kampanji Aleksandra Vučića. Derbi je pomjeren za 20. decembar, kako bi se u pobjedničkom predsjedničkom piru nakon krađe izbora proslavila i jesenja titula.

Derbi nijesu mogli da namjeste sa fudbalerima Partizana, pokazalo se da trener Igor Duljaj nije dovoljan adut i nije dovoljno “trojanski konj”, igrači su igrali srcem i znanjem i pobijedili Crvenu zvezdu. Ispostavilo se da je Saldanja plaćen 1,3 miliona bolji, od četiri puta skupljih vedeta Zvezdana Terzića.

Za utjehu na konferenciji za novinare Terzić je pričao o kladioničarskim kvota, iako je nekoć tvrdio da ne zna šta je to i da nikad nije ušao u kladionicu.

Umjesto ostavke i samo kritike Terzić je nastavio sa svojim tiradama o uspjehu, o nesreći u Ligi šampiona. Nadigrali su Jang bojs i Partizan, ali su nesrećno izgubili, i gle čuda nije kriv sudija. Kako bi i bio kada je baš on, doktor fudbala, odredio Nenada Minakovića da sudi 171. vječiti derbi umjesto najboljeg sudije Srđana Jovanovića.

Umjesto velikog pira, Partizan je mogao do vrha da napuni mrežu Crvene zvezde, da su njegovi fudbaleri, u situacijama kada su bili u velikim šansama bili prisebniji.

Sa takvim epiologom, nakon što je ove polusezone zaustavljan od strane policije i u automobilu mu policajci nalazili nedozvoljeno oružje i opojne supstance, nakon što su mu hapšeni sinovi i doživljeni rezultatski debakli u Ligi šampiona i ping pong ligi Srbije, nakon što je svima jasno da su promašeni stranci, a trener Barak Bahar potpuno trenersko razočarenje, bilo bi moralno podnijeti neopozivu ostavku, ali je Terzić narcisoidno hvalio sebe i svoje zasluge za uspjeh kluba.

Umjesto Bahara, koji je dobio otkaz, Terzić je doveo Vladana Milojevića, trenera poznatog po otkazima u svim klubovima u kojima je radio nakon Crvene zvezde, i nigdje se nije skrasio duže tri-četiri mjeseca.

Milojević je trener bez stida, njega je Sportski žurnal nazvao Klark Kent, a kakav je Supermen pokazao je u klubovima koji nijesu Crvena zvezda i izvan Srbije, gdje se brukao kao trener.

Povratak u Zvezdu su dokaz i potvrda da su sklanjalice najbolja opcija i da su ponovo u modi, jer Bahar nije prošao, a ne bi sa Izraelcom prošla taktika sa sklanjalicama, ipak on nije čovjek Terzićevog i Milojevićevog mentalnog sklopa.

Izraelac je dobio otkaz, Terzić je ispričao da je bio sporazumni raskid ugovora, izraelski mediji tvrde da će to Zvezdu koštati debelo, iz iskustva treba sumnjati u svaku riječ doktora.

Vjerovatno će Zvezda platiti onih osam miliona eura za Bahara i njegov stručnmi štab, iz budžeta države, a srpski mediji će o tome ćutati, kao što su ćutali o višemilionskim donacijama iz kase Beograda kada je doveden Nemanja Motika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Delija
23.12.2023-16:18 16:18

Jes vam komentar upm. nemate vi pojma vidi se da ste opozicija, ljubomorni ste. Opet cemo biti prvi kao i Vucic

Vlada
23.12.2023-21:34 21:34

Vauuu malo vam je bod prednosti naravno
Vrijedjate Duljaja vrijedjjate Milojevica za Terzica bitangu bas me briga al vi mora da ste na fonu Djilasa i da pljujete sve sto je srpsko i naravno da ste to debelo naplatili

Boris
23.12.2023-23:35 23:35

Nit ima nešto da se doda, niti da se oduzme, svaka vam je na mestu, kao Njegoševa, Bravo.za test.

Babejic gorski car Homolja
23.12.2023-23:42 23:42

@Vlada & Delija.
Vidim da vas boli istina koja počinje postepeno da izlazi na videlo.
Nezaboravite da svaki kriminal, nepravda mora izaći na videlo..

Aleksandar
24.12.2023-00:20 00:20

Po meni, mnogo netačnih činjenica. Milojević je odličan trener koji dobro poznaje domaći fudbal. Kod nas je postizao odlične rezultate. U Evropi, izvanredan sa Zvezdom.
Tekst obiluje brojnim insinuacijama.
U derbiju,remi bi bio najpravedniji.

Vlado
08.01.2024-18:10 18:10

Jedina tacna vest kod vas je …da je umro Bekenbauer…