Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Alkaras: Nadala ne doživljavam kao rivala

Španci se bora za prvo mjesto na ATP listi na kraju godine

Karlos Alkaras, prvi teniser svijeta, poručio je da duel sa legendarnim Rafaelom Nadalom za čelnu poziciju ATP liste na kraju godine ne doživljava kao rivalstvo.

Ove godine Španac je postao prvi tinejdžer na prvom mjestu planetarnog poretka, a osvojio je i US open. Slavni zemljak Nadal je u 2022. osvojio dva gren slema i dostigao rekord sa 22 gren slem titule. U posljednja dva velika turnira sezone imaće direktan duel za vrh ATP liste.

”Iskreno, ne gledam naš odnos kao borbu za prvo mjesto, niti doživljavam Rafu kao rivala. Istina je, naravno, obojica imamo šansu da godinu završimo prvi. Rafa mi nije neprijatelj, imamo sjajan odnos van terena. Sjajan je osjećaj kad se probudim i budem svjestan što sam sve postigao, prvi na svijetu, šampion US opena. Uživam u momentu, to je ostvarenje sna i želim da budem još bolji. Nema to veze sa bilo kim drugim nego sa mnom”, rekao je Alkaras.

Tinejdžer je prošlog vikenda povrijedio koljeno, pa je pitanje u kakvoj će formi i da li će uopšte nastupiti na mastersu u Parizu ove sedmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve