Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

“Ajkule” vjeruju u dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu

Prvi golman reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović vjeruje da se u Fukuoki može doći do četvrtfinala, plasman u finale donosi pored medalje i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolo reprezentacija putuje na Svjetskjo prvenstvo u vaterpolu i plivanju koje se ove godine održava u Japanu, odnosno Fukuoki, koja je organizovala ovo takmičenje i 2001. godine.

Tada je prvi put na tom takmičenju vaterpolo reprezentacija Jugoslavije osvojila srebro. Prije toga na Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojena je titula evropskog šampiona.

Šampionat u Fukuoki ostao je upamćen po završetku reprezentativne karijere Veljka Uskokovića u kapici bivše državne zajednice. Uskoković je poslije referenduma igrao za Crnu Goru.

Selektor Vladimir Gojković i ostali članovi vaterpolo reprezentacije iznijeli su svoja očekivanja pred Svjetsko prvenstvo koje se održava u Fukuoki.

“Imali smo kvalitetne pripreme i mislim da smo na većem nivou nego što smo bili prošlog ljeta. Što se tiče rezultata, nikad teži put do plasmana među osam najboljih, a to je prvi cilj. Krajnja želja – znamo da dva mjesta vode na Olimpijske igre i nadam se da ćemo ići ka tome”, kazao je Gojković.

Prvi golman reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović vjeruje da se u Fukuoki može doći do četvrtfinala, plasman u finale donosi, pored medalje, i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Ne bih stavljao cilj ispred nas, već da idemo iz meča u meč. Osjeća se dobra atmosfera u ekipi, mislim da možemo da napravimo velike stvari”, kazao je Petar Tešanović.

Iskusni Uroš Čučković vjeruje u kvalitet ove ekipe.

“Prošao sam dosta toga, a sada sam, pred kraj karijere, u ovom timu jer vjerujem u sve igrače, u cijelu ekipu. Vidim veliki kvalitet, a da li će doći do izražaja sada, vjerujem da hoće, ili u bliskoj budućnosti, vidjećemo. Doći će veliki rezultat, ne sumnjam u to”, rekao je Uroš Čučković.

Predsjednik VPSCG Đuro Marić je optimista prije puta na Svjetsko prvenstvo.

“Vjerujem da ova generacija ima kvalitet i s obzirom na to kakav odnos imaju prema nacionalnom grbu vjerujem da će napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu”, rekao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.

Naša reprezentacija 7. jula putuje u Japan, u gradić Kašivazaki, gdje će obaviti završnu fazu priprema, trenirajući sa selekcijom Srbije.

GRUPA D – 17. JUL

Crna Gora – Južna Afrika 12.00

Srbija – Španija 13.30

19. JUL

Španija – Crna Gora 9.00

Južna Afrika – Srbija 10.30

21. JUL

Južna Afrika – Španija 5.00

Srbija – Crna Gora 6.30

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve