Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Dug put do cilja, a to je finalni turnir LŠ

Pod nadzorom Tanje Šarenac i Maje Ivanović, stručnjaka za kondicionu pripremu i oporavak sportista, kod kojih je nekoliko izabranica Dragana Adžića bilo ovog leta i u Holandiji, rukometašice su odradile testove i zvanično počele pripreme

Rukometašice Budućnosti su posle zajedničke večere, počele sa pripremama za narednu sezonu u kojoj će cilj biti plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Foto: ŽRK Budućnost

Pod nadzorom Tanje Šarenac i Maje Ivanović, stručnjaka za kondicionu pripremu i oporavak sportista, kod kojih je nekoliko izabranica Dragana Adžića bilo ovog ljeta i u Holandiji, rukometašice su odradile testove i zvanično počele pripreme.

Izabranice Dragana Adžića će u Podgorici biti do ponedjeljka, kada odlaze u Berane, gdje će odraditi bazične pripreme. U Podgoricu se vraćaju šestog avgusta, a dva dana kasnije igraju i prvi pripremni meč protiv francuskog Bresta.

Adžić ima sasvim dovoljno vremena da spremi ekipu za iskušenja u Ligi šampiona, jer je prvi meč u eliti tek šestog oktobra, upravo protiv Bresta. Pored Bresta, rivali u prvoj fazi takmičenja, biće rumunska Vlčea i nemački Bitinghajm.

„Ovom sezonom se bavimo bar od decembra mjeseca prošle godine. Pripremali smo teren da bude na nivou Budućnosti. Djevojke su imale jako zahtjevan program tokom ljeta zbog povećanog broja povreda u prethodne dvije godine, zbog lošeg oporavka ili kondicione pripreme. Taj dio smo poboljšali angažovanjem Tanje i Maje”, istakao je Adžić i nastavio:

„Cilj je da se plasiramo na finalni turnir Lige šampiona. Kvalitet povratnica Majde Mehmedović, Jovanke Radičević, kao i Barbare Lazović Varlec, Sanje Vujović i Emil Sando daje nam za pravo da se nadamo da možemo do same završnice, a staro je pravilo da je na finalnom turniru sve moguće. Zadovoljan sam kako su na treningu izgledale djevojke koje su imale duži oporavak – Milena Raičević, Tatjana Brnović, Sanja Vujović, kao i mlada Katarina Džaferović. Očekuje nas dug put do ostvarenja cilja, a to je ponavljam još jednom, plasman na finalni turnir elitnog takmičenja”.

Rukometašice Budućnosti su igrale na prva četiri finalna turnira Lige šampiona, od 2014. do 2017. godine. Osvojile su dvije titule prvaka Evrope, a u prethodne dvije sezone su zaustavljene u četvrtfinalu.

Sada su odlučne u namjeri da naprave korak naprijed.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve