Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

ABA: Vrijeme je za mega Mornar

Mega ove sezone blista. Uz Split jedina su ekipa koja je odigrala sve utakmice i sa 11-6 skorom drži treće mjesto, pa je ovo derbi za vrh tabele

Nedjeljni matine termin koji polako postaje svakodnevica ABA lige.

A, u ovom trenutku čeka nas još jedan derbi regionalnom takmičenju u 18. rundi košarkaši Mornara gostuju Megi u Beogradu.

Nezgodan trenutak

Izuzetno zahtjevno i teško gostovanje koje dolazi u ne baš dobrom periodu za ”mornare” i na kojem nikada nijesu slavili. Ali upravo se protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja očekuje povratak letećeg ”ponosa Bara” koji je u posljednjih pet utakmica upisao jednu pobjedu (Borac) i četiri poraza (Andora, Crvena zvezda i dva puta Uniks). A, kako bi što spremnija i odmornija dočekala duel protiv Marka Simonovića i drugova barska četa je odmah iz Kazanja doputovala u prijestonicu Srbije.

– Meč stiže u nezgodnom trenutku za nas. Nakon one dobre serije naišao je nešto lošiji period. Povrede Pulena i Vajtheda, problemi Nidama, pa i dolazak Hamiltona kojeg smo pokušali da što prije uklopimo. Sve je to uticalo da padne nivo igre. Ovo je za nas najbitnija utakmica u ovom drugom dijelu sezone. Slijedi pauza koja će doći kao melem, rekao je Mihailo Pavićević za Dnevne novine.

Mega ove sezone blista. Uz Split jedina su ekipa koja je odigrala sve utakmice i sa 11-6 skorom drži treće mjesto, pa je ovo derbi za vrh tabele.

– Veliki je ulog. Ekipa su koja se ne predaje i igra sa nevjerovatnom energijom svih 40 minuta. Nemaju šta da izgube, a protiv svih ekipa su odigrali odlično ove sezone, rekao je Pavićević.

A, glavna prednost čete Vladimira Jovanovića je jedan meč nedjeljno.

– To je evidentna prednost. Imaju dovoljno vremena za oporavak, normalan trening i pripremu svakog rivala.

Da mi diktiramo ritam

Sve u igri Mege potiče od centarskog tandema koji igra u nevjerovatnoj formi – našeg Simonovića i Filipa Petruševa. Znaju to dobro u redovima Mornara.

– Mladost i energija su pod košem, imaju iskusnu spoljnu liniju. Znamo da je najveća opasnost upravo ispod koša. Opasni su kada razviju svoju igru. Nadam se da ćemo biti dovoljno fokusirani da im to ne dozvolimo, već da mi diktiramo ritam. Ako ih rastrčimo, bićemo u problemu, nema dilemu iskusni stručnjak.

Trijumf osim za samopouzdanje znači mnogo kada je plej-of u pitanju, jer im raspored ide na ruku.

– Ova pobjeda nam donosi ogroman korak ka plej-ofu. Imamo kod kuće utakmice sa ekipama iz donjeg dijela tabele, od rivala za plej-of čekamo Budućnost i Cedevita Olimpiju, a imamo gostovanja FMP-u, Partizanu i Igokei. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Moramo savladati Megu, pa zadovoljni otići na pauzu, poentirao je Mihailo Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve