Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Ništa od Evrope, opstanak je sada cilj

Realnost Pljevljaka je borba za očuvanje prvoligaškog statusa, budući da su na ''plus tri'' u odnosu na zonu baraža, a do kraja prvenstva treba da odigraju utakmice sa Sutjeskom, Iskrom i Podgoricom

Evropa će gotovo sigurno ostati san za fudbalere Rudara nakon poraza od Budućnosti u prošlom kolu prvenstva (3:1).

Realnost Pljevljaka je borba za očuvanje prvoligaškog statusa, budući da su na ”plus tri” u odnosu na zonu baraža, a do kraja prvenstva treba da odigraju utakmice sa Sutjeskom, Iskrom i Podgoricom.

– Ostaje žal što nijesmo bolje prošli pod Goricom. Mislim da je poraz najmanje što smo zaslužili, ali na kraju se gleda rezultat, a on je prevagnuo u korist Budućnosti. Igrali smo dobro 70 minuta, imali tri-četiri velike prilike, ali u fudbalu tako biva – kada ne iskoristiš šanse, stigne kazna. Imamo još tri utakmice do kraja, ne zna se koja je od koje teža, ali moramo da zbijemo redove i uradimo sve da ne uđemo u zonu baraža, rekao je trener Vuko Bogavac.

Budućnost je izašla sa ”šarenim” timom u kojem je minutažu od starta dobilo šest bonus igrača, uz Babića koji je to bio donedavno.

I pored toga, Rudar nije uspio da izbjegne poraz.

– Bili smo bliži vođstvu, pogodili prečku u finišu prvog poluvremena, izlazili na golmana, ali falilo je koncentracije u završnici. Potom nas je skupo koštala greška u zadnjoj liniji, pa još jedna kada smo primili drugi gol. Vratili smo se u finišu, ali je nada kratko trajala. Budućnost je postigla treći pogodak kojim je riješila utakmicu. Ne možemo to više da vratimo, ali možemo da se saberemo, izvučemo pouke i pružimo maksimum u ključnim trenucima prvenstva, kazao je Bogavac.

Pljevljaci u petak dočekuju Sutjesku…

– Sutjeska je takođe izgubila u prošlom kolu, a to je koštalo gubitka druge pozicije. Nikšićani će na našem stadionu pokušati to da isprave, ali mi gledamo sebe. Nemamo pravo na kiks, a igraćemo na pobjedu. Biće zahtjevan meč, ali po nekom nepisanom pravilu – najbolje partije pružali smo protiv rivala iz vrha. Volio bih da tako bude i u petak, doduše sa srećnijim epilogom po nas od onog pod Goricom, zaključio je Bogavac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve