Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Slovenija pojačava kontrolu na granici sa Hrvatskom

Policija je jutros pojačala nadzor na najkritičnijim dijelovima granice

Slovenačka policija pojačala je nadzor na najkritičnijim područjima na granici sa Hrvatskom u kojima je povećan broj ilegalnih prelazaka, kazao je ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar.

On je demantovao navode da je Slovenija ponovno uspostavila unutrašnje kontrole na granici i rekao da ta mogućnost “trenutno nije na stolu”, prenosi Hina.

Prema riječima Poklukara, policija je jutros pojačala nadzor na najkritičnijim dijelovima granice, a to su područja policijskih uprava Novo Mesto i Kopar, gdje je zabilježen najveći porast broja ilegalnih prelazaka granice.

On je naglasio da se ne radi o ponovnom uspostavljanju unutrašnje kontrole na granici, već o pojačanim kompenzacijskim mjerama.

“Slovenačka policija sprovodi pojačan nadzor na privremenim kontrolnim punktovima i po potrebi zaustavlja sumnjivo vozilo i provjerava ga, što je inače prepušteno procjeni svakog pojedinog policajca”, rekao je Poklukar.

Kako je naveo, Slovenija je svjesna da se migracijama ne može efikasno upravljati samo na unutrašnjim granicama, već da ih treba rješavati u saradnji sa širom regijom i zemljama izvorišta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve