Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Kosovski ministar: Pronađena dokumenta Milana Radoičića, sumnja se da je bio sa napadačima iz Banjske

Milan Radoičić povezivan je različitim krivičnim djelima – od trgovine drogom, preko umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka. Radoičić je kao potpredsjednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svećlja saopštilo je da su pronađeni dokumenti koji dokazuju učešće potpredsjednika Srpske liste Milana Radojičića u nedjeljnim napadima na sjeveru.

„U ovim materijalima pronašli smo i dokumente zločinca koji je takođe na crnoj listi SAD Milana Radoičića, ovi dokumenti dokazuju njegovu povezanost ili direktno učešće u ovoj akciji. Ovo je spisak oružja ili dozvola od institucija Srbije koji je dat Milanu Radoičiću, gdje postoji i spisak oružja koje posjeduje, sa brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu u redu, i definitivno original dokument je u rukama forenzičara“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, u blizini manastira se nalazi je pronađen i plan napada.

Milan Radoičić povezivan je različitim krivičnim djelima – od trgovine drogom, preko umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, do nelegalnog iskopavanja šljunka. Radoičić je kao potpredsjednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na KiM.

Rafali su probudili mještane Banjske na sjeveru KiM oko 2.45 u nedjelju ujutru, a tokom haotičnog dana jedini izvor informacija bile su izjave prištinskih vlasti, navodi albanskih medija, neprovjerene objave i po koja fotografija uniformisanih i naoružanih ljudi iz okoline manastira Banjska, koje su se pojavljivale na društvenim mrežama.

IzvorNova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danica Crn
25.09.2023-16:28 16:28

Najmanje dvojica nepoznatih muškaraca zbrinuta su tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta. Izvor Bete je rekao da su oni smešteni u šok sobi, da je njihovo stanje, nakon ukazane pomoći, stabilno i da su van životne opasnosti. Oni su u tu zdravstvenu ustanovu transportovani oko 15 časova. “Govore srpski, ali nisu želeli da otkriju svoj identitet, kao ni kako i gde su povređeni”, rekao je izvor. U Opštoj bolnici nisu želeli da govore za medije. Rano jutros u blizini manastira Banjska došlo je do oružanog sukoba u kojem je jedan pripadnik kosovske policije poginuo,… Pročitaj više »