Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Dodik: Nećemo dozvoliti da se RS oduzme imovina, to je crvena linija – proglašavamo nezavisnost

Po njegovim riječima, prave se tajni pakleni planovi da se RS oduzme imovina da bi ona postala prazna ljuštura, jer je transfer prenijet u Sarajevo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da taj entitet BiH neće dozvoliti da mu se oduzme imovina, pozvavši sve u Republici Srpskoj da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca.

Dodik je ponovo optužio američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija, koga je nazvao „smradom“ da se „petlja“ u unutrašnje stvari BiH i da „opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati“.

„Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika (Kristijana Šmita) uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu Republike Srpske“, kazao je on novinarima u Banjaluci.

Dodik je ocijenio da Republika Srpska nema drugog izlaza, a da američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi.

„Onda kaže da to (državnu imovinu) možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo Republika Srpska, nikakva BiH“, kazao je predsjednik RS-a.

Po njegovim riječima, prave se tajni pakleni planovi da se RS oduzme imovina da bi ona postala prazna ljuštura, jer je transfer prenijet u Sarajevo.

Dodik je naglasio da RS zna šta znači ukoliko kaže da se „povlači crvena linija“ i proglasi nezavisnost.

„Znamo ako proglasimo nezavisnost, ako nas na to natjeraju, da ćemo morati da snosimo represije koje dolaze sa strane Zapada, ali mi imamo druge prijatelje i nijesmo baš neko ko nema nikoga“, naveo je on.

Govoreći o preletu dva borbena američka aviona iznad Bosne i Hercegovine, Dodik je kazao da je i to „samo sprovođenje sile“.

„Zato i ova dva aviona, ali oni će samo naletjeti i preletjeti. Vjerujem da će oni visoko letjeti iznad Republike Srpske“, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
sudibog
30.05.2023-19:29 19:29

Nikad ti NEĆEMO DOZVOLITI da teritoruiju BiH, koju pokriva lopovska i zločinačka Republika Srpska, UKRADEŠ BOSNI I HERCEGOVINI, LAŽAVA BEKONAČNO LOPOVSKA ZAMLATINO!

Krsto
03.06.2023-20:54 20:54

Ta imovina nije nikad ni bila uknjizena na entitet RS pa samim tim ne moze biti ni oduzeta..Naprotiv entitet RS zeli da oduzme imovinu drzave Bosne i Hercegovine…Zasto..Zato sto je tzv RS do guse u dugovima a jedini izlaz vidi u novom kreditu od KINEZA..Ali KINEZI traze imovinu u zalog..Sume rudnike rijecne tokove hidrocentrale termocentrale insustriju itd…Posto je tzv RS vec bankrotirala ona ni u snu ne moze da vraca dugove pa KINEZI planiraju da na ime tog novog kredita za male pare zaplijene u tzv RS sve sti iole vrijedi..Dodikove prijetnje su obicno mlacenje prazne slame,,Tzv RS se nikad… Pročitaj više »