Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Dodik: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu, mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Navodeći da je da srpski narod ''nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici'', on je ocijenio da je ''gnusna laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje''

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Sankt Peterburgu da je “guranje” rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) “guranje” Bosne i Hercegovine ka mirnom razlazu.

Navodeći da je da srpski narod “nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici”, on je ocijenio da je “gnusna laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje”.

“Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti”, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).

Prema njegovim riječima, cijelom jednom narodu se pokušava nametnuti etiketa genocidnog naroda, koji se, kako je rekao, nije desio u Srebrenici.

Dodik je poslije sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom naveo da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

Rusija, dodao je, smatra da bi ta rezolucija mogla da destabilizuje odnose u BiH.

Dodik je ponovio i da je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit za Rusiju “nelegalan”.

Rekao je i da uloga misije EUFOR-a u BiH (Altea) nije da ratuje, već da očuva stabilnost i mir, ističući da to Rusija “odlično razumije”.

“U Rusiji se primjećuje da postoje pokušaji da se u BiH pod pritiscima uvede pojačani dio ljudstva EUFOR-a”, kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, uloga misije “Altea” nije da ratuje na nečijoj strani niti da promoviše političko rješenje, već da očuva stabilnost i mir.

Predsjednik RS boravi u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu.

Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja, kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.04.2024-19:52 19:52

“…sa Bošnjacima ne zelimo da dijelimo ni vazduh …”-kaze Dodik!
Zar postoji uzasnija i veca fasisticka izjava…pobili toliko Bosnjackog naroda ,pobili nenaoruzane muskarce …GENOCID !

Kikie
23.04.2024-20:52 20:52

Pa, nemoj da disete.

kupus
24.04.2024-00:12 00:12

Cetnici imaju svoje skrge pa ce disat pomocu skrga jer vazduh Bosanski ne zeli KRVOLOCNIK da JEDE – ovog da zapane da sudi Muslimanima vece bi zlo napravijo od -KRVNIKA MLADICA -KARADZICA ali tu zelju moze samo da sanja Prda Cetnicka i pod hitno na terapiju psihopata .ZLO GOVECE DOVIJEKA JUNE -SUPLJA GLAVA .

Nikola
24.04.2024-00:24 00:24

Sad kad im UN ukinu republiku srpsku Kuku Vojvodini sto ce da je napune od ovako pomahnitalih Cetnika sve mi vise SR lici na Hrvatsku Srpska krajina Zali boze narod ko nam sudbinu kroji da ni vazduh zajedno dijelit necemo sa muslimanima SMRAD JE ZA PSIHIJATRIJE I ZA OVAKVE UVREDE U HAG NA DOZIVOTNU ROBIJU !