Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Vijesti, RTCG i provladin sektor kreiraju mit da je srpski svet spasonosna formula

U dezavuisanju domaće javnosti i skretanju pažnje sa najvećih problema prednjači medijski koncern Vijesti, kojem odnedavno pomaže i Javni servis RTCG. U proizvodnji haosa kojim se želi prikriti mnogo toga lošeg svesrdno im pomažu tabloidi susjedne Srbije i sada već prepoznatljiv provladin sektor, navodi on

piše Miodrag Živković (preuzeto sa Facebook profila)

Prošla je godina dana od kako smo dobili novu vlast u Crnoj Gori, koja se, dajući sebi poseban značaj nazvala, prvom demokratskom vlašću u istoriji, osobodiocima i osvježivačima. Godina iza nas nam je uvjerljivo potvrdila da nijesu ništa od toga za što su se predstavljali, jer su njeni ciljevi i način vladanja, udaljeni od tih vrijednosti, kako bi oni voljeli reći, “kao đavo od krsta”.

Bilo je za očekivati kada nasljeđujete gazdu kuće koji je dugo vladao, da u toj kući napravite razmještaj stvari i namještaja, provjetrite očigledno zagušlliv prostor i promijenite ukupni ambijent, ali je malo ko očekivao, pa i oni koji su ih izabrali da vladaju, da će rušiti sopstvenu kuću, njene noseće zidove i temelje na kojima počiva.

Razapeta između zadatih ciljeva svojih moćnih mentora i savjetnika na jednoj strani i svoje očigledne nesposobnosti i neiskustva na drugoj, ova vlast je za kratko vrijeme pokazala raskošno neznanje i proizvela do sada ne zapamćenu krizu sopstvenog funkcionisanja sa katastrofalnim posledicama i za svoj opstanak.

Suočeni sa haosom kojeg su sami proizveli, mentori i savjetnici ove vlasti, čine sve da lažima, podmetanjima, aferama i raznim spinovanjima javnosti, prikriju svo zlo koje su učinili za samo godinu dana. U dezavuisanju domaće javnosti i skretanju pažnje sa najvećih problema prednjači medijski koncern “Vijesti”, kojem odnedavno pomaže i Javni servis “RTCG”. U proizvodnji haosa kojim se želi prikriti mnogo toga lošeg svesrdno im pomažu tabloidi susjedne Srbije i sada već prepoznatljiv “provladin sektor”.

Zadatak ovih medija i nekadašnjeg nevladinog sektora je, ne informisanje javnosti, nego kreiranje javnog mnjena koje ne smije ni vidjeti ni čuti stvarnost u kojoj živi, nego ostati zarobljen u mitu i dogmi da je “srpski svet” spasonosna formula boljeg života, a da su svi oni koji mu se suprotstavljaju izdajnici, teroristi i kriminalci.

Sve ovo je najlakše vidjeti, ako analiziramo što žele prikriti populizmom, demagogijom, lažima i aferama….

– Od prvog dana žele prikriti da je velikosrpski projekat poražen na poslednjim izborima i da nije izraz većine, jer je Amfilohijev poraz na izborima, u pobjedu pretvorila URA i njen pokrovitelj “Vijesti”, nesrpskim glasovima u Crnoj Gori;

– Da je ova vlada samo kod njenog izbora imala podršku 41. poslanika, odmah zatim samo 14, a danas je podržavaju samo 3 poslanika;

– Da su učinci ove vlade na svim poljima katastrofalni i da je njena politika diskriminatorska, svetosavska i velikosrpska, kojom politikom se krećemo unazad i udaljavamo od EU;

– Da odluke ove vlade nemaju prohodnost u parlamentu kod većine koja je izabrala i

– Da ova vlada, praktično više i ne posotoji, a da je njena zakazana rekonstrukcija, samo produženje ukupne agonije, jer je namjeravano potpuno satiranje Crne Gore i svega crnogorskog, sada već samo iluzija i nemoguća misija planera ovog nam, nametnutog zla.

Zato je važno shvatiti da sve ciklično proizvedene i plasirane afere služe, isključivo skretanju pažnje javnosti sa ovih problema koji su naše vladaoce vezali u “Gordijev čvor”, koji sami više, ne mogu razvezati. U tom kontekstu treba posmatrati i prihvatati bajke mlađanog ministra Spajića o boljem i bogatijem životu u zemlji koja sa njima posrće na svim poljima i sve priče da uživaju međunarodnu podršku, jer su spali samo i isključivo na ispružene ruke svojih gazda Vučića i Porfirija u kojima osim soli, nema ništa drugo.
Led ispod nogu ove vlasti se topi i možda će ga ova zima stabilizovati, jer ima još naivnih, koji osim priželjkivanog zla, vjeruju i u čuda, ali poslije zime dolazi proljeće, kada će se taj led potpuno i otopiti.

Tada više neće pomagati ni laži, ni afere, a njihovi autori će biti upisani kao i mnogi prije njih u našu sramnu istoriju besčašća, koja nas je pratila u svim vremenima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milar
12.10.2021-17:31 17:31

A što gospodine Miko i tu medijsku bulumfntu ne srrpaš I krepali Monitor Miška Perovića i njegove sluge Milana, Milana Popovića, Zorana Radulovića, Milku Tadić, Milenu Perović ….

Anthropos
13.10.2021-08:50 08:50

“Srpski svet” je eufemizam za projekat “velike Srbije”. Taj termin treba izbjegavati jer time samo idemo na ruku ovoj novoj propagandnoj podvali Srbije.

Lada
13.10.2021-22:22 22:22

Led puca.Ne mogu dočekati proljece.