Četvrtak, 6 Juna, 2024
Rubrika:

Živković: Spajić prihvatio sve zahtjeve opozicije, upitno je da li oni mogu biti sprovedeni do kraja mjeseca

Dodao je da se potvrđuje tačnim teza da država Crna Gora nije bila spremna za održavanje popisa, kao i da je vlada Dritana Abazović planom da se popis održi pripremala popisnu prevaru

Premijer Milojko Spajić je prihvatio sve zahtjeve opozicije u vezi sa sprovođenjem popisa, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

”Radi se o zahtjevima koji su unaprijeđeni u odnosu na ono što su bili kontrolni mehanizmi i jasno je da, ukoliko se ovo sprovede, možemo dobiti relevantne podatke”, istakao je Živković.

On je ipak kazao da je upitno da li se ovi zahtjevi, odnosno uslovi mogu sprovesti do kraja mjeseca.

”Imali ste prilike da vidite da je premijer Spajić prihvatio sve uslove koje je opozicija isporučila. Radi se o zahtjevima koji su unaprijeđeni u odnosu na 2011. godinu. Da je bilo pameti i mudrosti u prethodnom peridou, lako bismo došli do rješenja”, naveo je Živković.

Napominje da je važno da se uslovi ispune do kraja, jer ukoliko do toga ne dođe, neće učestvovati u popisu.

Dodao je da se potvrđuje tačnim teza da država Crna Gora nije bila spremna za održavanje popisa, kao i da je vlada Dritana Abazović planom da se popis održi pripremala popisnu prevaru.

”Vlada Abazovića je imala za cilj da isporuči rezultate popisa tako što bismo imali novo nacionalno prebrojavanje. Potvrdila se i teza da je neophodno odložiti popis zbog neispunjenosti uslova i osnovnih kontrolnih mehanizama koje je opozicija imala 2011. godine”, naglašava Živković.

Ponovio je da u sporazumu nema vremenskog određenja kada će se popis održati.

”Mi u popisu nećemo ucestvovati dok god se ne ispuni posljednji uslov i zahtjev iz sporazuma. Nemoguće je sprovesti popis bez ovih uslova. Ako opet ne bude dovoljan broj popisivača, neće biti moguće organizovati popis”, poručio je Živković.

Na pitanje novinara da li je prijedlog sporazuma o popisu prihvatljiv DPS-u, Živković je odgovorio potvrdno, dodajući da se tu nalazi sve ono što su tražili.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
16.11.2023-16:53 16:53

Naivci, prevariće vas.
Jedini odgovor je bojkot na duže vrijeme.

BobZeković
16.11.2023-16:57 16:57

kRENULI STE LOŠE DA RADITE žIVKOVIĆU! Ako su Vaši zahtjevi ispunjeni, onda ti zahtjevi nijesu u skladu sa interesima Crnogoraca i Crnogorki. To znači da interesi GRAĐNA CRNE GORE NIJESU BILI BILI SASTAVNI DIO VAŠIH ZAHTJEVA! Prema, tome Vi ste svjesno prhvatili da učestvujete u POKVARENOJ IGRI SRPSKOG OKUPATORA CRNE GORE I NJGOVIH NAMJESNIKA U CRNOJ GORI! ISKORISTIĆU PRILIKU DA VAS OBAVIJESTIM, DA REZULTATE, SADA VAŠEG I SRPSKOG OKUPATORSKOG POPISA CRNE GORE, CRNOGORCI I CRNOGORKE NIKADA NEĆE PRIZNATI. OPREM DOBRO ŽIVKOVIĆ! OPREM DOBRO SUVERENISTIČKA OPOZICIJO!

RIR
16.11.2023-17:44 17:44

…samo da ne bude DA SVE PRIHVATAJU kao “Dritanga”za TU sve primjedbe osnovane a ni zarez nije htio da promijeni u tekstu , sto su mu dostavili iz SS u BG …!
I ovaj prihvata sve -treba pogledati do zadnjeg dana a nije kasno za BOJKOT !