Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Reorganizacijom, razgovorom i razumijevanjem građana do mogućnosti da ponovo vodimo Crnu Goru

Živković je podsjetio građane Zete da je Demokratska partija socijalista ispunila svoja obećanja prema građanima i inicirala i obezbijedila vraćanje status Opštine Zeti, čime je ujedno završen višegodišnji proces decentralizacije

Reorganizacija, razgovor i razumijevanje građana, uz punu posvećenost i odgovornost obezbijediće da budemo još bolji i dobijemo mogućnost da razvijamo Crnu Goru, saopštio je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Danijel Živković, na večerašnjoj tribini u Zeti.

Živković je podsjetio građane Zete da je Demokratska partija socijalista ispunila svoja obećanja prema građanima i inicirala i obezbijedila vraćanje status Opštine Zeti, čime je ujedno završen višegodišnji proces decentralizacije.

“Odmah smo prema građanima Zete nastupili i sa jasnim razvojnim programom ove opštine. Međutim, u tom trenutku, bahatost, neznanje i nacionalizam bili su zamagljeni iza nekih kvazi ideja spasa i slobode. Danas sam siguran da građani Zete ne žele i da jasno vide da njih ne može predstavljati polupismena grupacija neznalica i da će se se uskoro stvoriti prilika za novo ispitivanje raspoloženja građana”, kazao je Živković.

Danijel Živković/ Foto: DPS

Na nivou države, saopštio je Živković, nemamo značajnije drugačije stanje. Zato, kazao je, i govorimo da nema razvoja Crne Gore bez Demokratske partije socijalista na pozicijama odlučivanja.

“Mi nijesmo dio generacije političara koja želi voditi državu radi ostvarivanja ličnih ambicija. Naprotiv, to je politikanstvo i nije manir ponašanja Demokratske partije socijalista. Crnoj Gori je potreban razvoj, ozbiljna i odgovorna politika. Možemo naprijed kada budemo spremni, a spremni ćemo biti kada završimo proces reorganizacije u našoj kući. To znači da, svi zajedno, moramo imati jasan cilj, a taj cilj je razvoj Crne Gore i dostojanstven život svih građanki i građana”, istakao je Živković.

Živković je saopštio da bi se taj cilj ostvario, Demokratska partija socijalista na svim nivoima treba da funkcioniše kao tim i funkcionisati odgovorno, uz punu posvećenost građanima.

Foto: DPS

“Zato, prema građanima nastupamo otvoreno, sa jasnim programskim rješenjima, koja razvijamo zajedno i uz punu konsultaciju sa članovima naše partije”, istakao je Živković, upoznajući građane Zete da će fokus politike DPS u narednom periodu biti stavljen na životna pitanja i razvoj, a to su: obrazovanje, zdravstvena zaštita, pažljiva socijalna politika, održivi ekonomski razvoj i pravo i pravda.

“Na temelju tako jasno postavljenih programskih rješenja, uz stručni kadar i konstantan rad na terenu, DPS će se vratiti na pozicije odlučivanja i vođenja Crne Gore ka porodici evropskih država”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve