Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Pokušaj izglasavanja sudija Ustavnog suda ucjena većine koja je odabrala četiri kandidata

''Tako da je očekivano da će na ta takvu jednu ucjenu da će DPS odgovoriti kako je najavio i nažalost ostaćemo bez Ustavnog suda''

Nakon najave DPS-a da neće glasati za sudije Ustavnog suda izvjesno je da sudije neće biti izabrane i da će Ustavni sud ostati van funkcije, ocijenio je predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković.

“Problem sa Ustavnim sudom nije novi problem, on traje već dugo. Da smo imali ozbiljnu vlast u Crnoj Gori mi bi evo dvije godine konstituisali Ustavni sud onako kako je normalno, da je u punom sastavu. Ovo šta se sad trenutno dešava i o čemu će poslanici imati priliku da glasaju nije ništa drugo nego ucjena ove stare ili nove većine koja je odabrala četiri kandidata o kojima treba da se glasa, bez pokušaja traženja konsenzusa sa DPS-om i ostalim strankama u parlamentu. Tako da je očekivano da će na ta takvu jednu ucjenu da će DPS odgovoriti kako je najavio i nažalost ostaćemo bez Ustavnog suda”, navodi Živković.

Živković naglašava da nefunkcionisanje Ustavnog suda ne može uticati na regularnost izbora ali upozorava:

“Ovi koji već duže prave opstrukcije da Crna Gora ne funkcioniše u institucionalnom smislu, mogu praviti probleme sa prigovorima koje bi uputili Ustavnom sudu, što samo može odložiti na neko vrijeme proglašenje konačnosti rezultata izbora”, zaključuje Živković.

Podsjetimo, sjednica Skupštine je zakazana za 13 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gvido Tartalja
21.10.2022-11:49 11:49

Toga bezobrazluka i profanizma.Isko unaprijed znaju da ni teorijske sanse za izgladavanje nema,lopovki,lukavski stavljaju svoje satelite na listu,nidu niti jednu opozicionu stranku konsultovali da daju svoje prijedloge,o manjinama ni da ne govorim,procetnicke stranke,kod evtope midle da optuze za neizglasavanje.Pacarve jedne,sram vas bilo vrijedjate inteligenciju,kao da je neko toliko malouman da glasa samo vase satelite.Malo morgen.A kad pobijedimo toga cete se dohvatit ali ne gaite iluxije nista necete moci.Svi ste vi od reda neptijatelji crne gore.Otvoreni i prikriveni….