Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Završena rasprava o Alimentacionom fondu, najavljena podrška poslanika

Skupština je okončala raspravu o izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece

Skupština je okončala raspravu o izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece, o čemu će se poslanici izjasniti naknadno.

Poslanica URE Ana Novaković Đurović kazala je da je suština izmjena da se Alimentacioni fond ponovo stavi u funkciju, i podjsetila da se od februara ove godine se ne vrše isplate iz alimentacionog fonda.

Dodala je da će se na taj način pomoći jednoj od najranjivijih kategorija stanovništva, djeci koja su zanemarena od neodgovornih roditelja, ali i samohranim roditeljima.

Kazala je da od februara ove godine, djeca i roditelji ne mogu da ostvaruju prava koja im pripadaju iz ovog zakona, koji je u međuvremenu izmijenjen, osim identičnim izmjenama i dopunama.

„One su izglasane u prethodnom sazivu Skupštine, međutim nije ih potpisao bivši predsjednik države Đukanović“, istakla je poslanica Novaković Đurović.

Poslanica SNP a Slađana Kaluđerovic ukazuje na neophodnost usvajanja ovog zakona, dok iz SD-a kažu da zakon treba da ima jedinstvenu podrsku, što je prema stavovima poslanika izvjesno.

Na dnevnom redu su ukupno 22 tačke, uglavnom izvještaji o radu agencija za prošlu godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve