Četvrtak, 4 Marta, 2021
Rubrika:

Zašto ja nemam prava kao Vesna Bratić, a isto sam žensko – samo nijesam četnik?

Odjednom, kreće košmar! Moje ime, počinje da se javlja u negativnim, uvredljivim, kompromitujućim konotacijama! Fotomontaže, pisanje svakojakih bljuvotina… Sve sa ciljem da me ponize kao ženu!

Poštovani građani naše male države Crne Gore, kao jedna iz svijeta običnih ljudi, koji nema dodira sa javnim angažmanom i kao osoba koja nije medijska ličnost, osjećam potrebu da svoju priču podijelim sa vama…

Počelo je prije nešto više od godinu dana. Sasvim nenadano, kreće moje „poniženje’’ u svijetu društvenih medija. Samo da napomenem – potičem iz ugledne i čestite crnogorske porodice, koja je vazda držala do iskonskih vrijednosti i od oca i đeda, majke i babe naučena kako kćerka jedinica treba da se ponaša…

Odjednom, kreće košmar! Moje ime, počinje da se javlja u negativnim, uvredljivim, kompromitujućim konotacijama! Fotomontaže, pisanje svakojakih bljuvotina… Sve sa ciljem da me ponize kao ženu!

A, razlog – moja nacionalna pripadnost!

Zato se oglašavam i kao žena, kao Crnogorka. Jer sam tim svojim odrednicama „zaslužila“ da se nađem po svim mogućim prosrpskim stranicama i grupama. I da, medijski progonjena kao takva, ni sa jedne adrese ne budem zaštićena.

E, zato ne mogah da ostanem imuna na ono što se posljednjih dana dešava. Neukusna karikatura minitsrake Vesne Bratić dovela je do velike pompe u (pro)srpskim medijima, među našim novim ministrima’ koji su  „širokogrudo i ljubavno’’ krenuli da joj pružaju podršku. Jer, ona je žena i ta karikatura je ponižavanje žene.

Nakon te reakcije, ostalo mi je da ministarku Srzentić i sve ostale adrese koje su promptno stala u zaštitu ministarke Bratić, zapitam:uvaženi ministri i uvažena gospodo, zar ja Nataša Karadžić nijesam žena?! Imam li i ja neka prava u „oslobođenom“ društvu? Ili sam izgubila sva prava jer se, zamislite, za razliku od dotične, izjašnjavam kao Crnogorka?!

Da li bi moja prava u društvu bila veća da sam kojim slučajem medijska ili javna ličnost? Ili možda Srpkinja? Da li bih u tom slučaju imala pravo barem na tretman žene? Ili me moja nacionalna pripadnost u vašim očima lišava i toga svojstva, a onda i zaštite kakvu ste pružili gospođici ministarki?

Vidim da su svi krenuli u veliku potragu da se počinioci koji su napravili karikaturu što prije nađu, angažovana je i policija. Želim vam da brzo pronađete pravog autora.

No, đe ste bili kada su mene nimalo nesakrivani, nego ponosni na takav svoj angažman, dakle- poznati počinioci sa portala In4S, izvrgavali ruglu, unižavali i ponižavali?!

Đe ste bili vi iz policije, kada sam došla da podnesem tužbu protiv tih? Rekli ste mi da nema elemenata za pisanje i podnošenje prijave?

Znači, sva država je ustala na noge da otkrije ko je nacrtao ministarku Vesnu Bratić, a obična građanka Nataša Karadžić ima da ćuti i trpi ovakve javne pokušaje poniženja?

Nema elemanata za podnošenje prijave?!

Nije dovoljno to što su me javno okarakterisali kao ‘’nemoralnu ženu’’, koja pruža usluge čovjeku koji se nalazi na čelu Crnogorske Pravolsavne Crkve, koji ima zvanje i status Vladike?! To nije poniženje?! Javno izbacivati moje lične fotografije uz pogrdne riječi i uvrede?! Znači pošto nijesam javna ličnost, a i deklarišem se kao Crnogorka u aktuelnoj crnogorskoj stvarnosti nemam prava na ustavom garantovana prava!? Kao lojalan građanin ove države nemam prava koja ima ministarka koja o ovoj državi ima svima nam dobro poznate stavove!

I moja porodica, moj muž, moja rodbina, nema prava da ne čita svakodnevno bljuvotine i uvrede na moj račun!? Samo zbog toga što sam Crnogorka. Što se izjašnjavam onako kako su se izjašnjavali moji preci i moji roditelji… To je moja greška i moj grijeh?!

Veoma zanimljiv koncept pravde, prava, pomirenja, demokratije, prevazilženja podjela!

Ponavljam, đe ste bili svi vi zaštitnici Vesne Bratić da se oglasite povodom ovih napada na mene?

A, ponavljam da su počinioci ovog nedjela, ovog rugla kome sam izvrgnuta- poznati!

Isti taj In4S u ovoj, našoj zemlji, na najprimitivniji i najbijedniji način, godinama vrijeđa sve što je crnogorsko! Bez ikakve sankcije?

Pa opet pitam gospodu iz novoformirane Vlade, koja se kao što možemo vidjeti brine za položaj žena u društvu, šta ćete uraditi po ovom mom pitanju? Da li sam ja žena, gospodo ili pripadam životinjama?! Da li ja kao majka, supruga, kćerka zaslužujem normalan život i zaštitu?!

Zamislite kako se osjećam kada svako jutro strijepim kakva će me nova fotografija sačekati, kakav će novi tekst osvanuti o meni!?

A, i to ponavljam samo zbog toga, jer baštinim kult i vrijednost crnogorskog ideniteta.

Svaka moja podnijeta tužba, u UP-u je zataškana?!

I vas Zdravko Krivokapiću i vas Dritane Abazoviću pitam, pošto se iz priloženog vidi da se mnogo brinete za nas žene i da vam je stalo do ravnopravnosti među polovima: što imate da izjavite povodom ovoga? I ja sam građanin ove zemlje, zamislite?!

Ako pripadam onoj polovini društva koje se deklariše kao crnogorsko, da li to znači da su mi prava oduzeta? Da li bi ih kojim slučajem imala, da sam rekla za sebe da sam ženski četnik, u zemlji koja baštini antifašizam i koja je simbol anitfašizma na Balkanu?!

Velite gospođa ministarka je stub vlade, zamislite gospodo, ja sam stub porodice. Stub sam onog najčvršćeg temelja društva. Zaslužujem normalan život, a ne da me jedan pročetnički portal u kontinuitetu vrijeđa i ponižava. Stavljajući na mene pečat nemoralne osobe.

 

Foto: facebook

Još jedno pitanje ću postaviti… Kako vas jednostavno nije sramota?!

I vas urednike tog istog portala i Vladu s kojom sačinjavate današnju vlast? Osuđujete ’’hajku’’ na ministarku, a sami ste učesnici i podržavaoci mog medijskog i javnog ponižavanja, izvrgavanja ruglu, svakodnevnog blaćenja i vrijeđanja. Ko se od vas našao da se ogradi od takvog gnusnog čina, da osudi svoje kolege za takvo ponašanje, kada se već toliko brinete za položaj žena u društvu?

Pitaću vas gospodo; kako bi se vi osjećali da je kojim slučajem vaša majka, supruga, sestra ili kćerka na mom mjestu?! Obrnuli biste sve, uzduž i poprijeko, pola Crne Gore bilo bi privedeno da se nađe počinilac. A „vitez(ovi)“  koji hajka(ju) na mene već odavno poznat(i) svima… Ali, ja kao crnogorsko dijete, izgleda, ne zaslužujem pomoć, niti imam zaleđinu.

Ovo je udar na moje dostojanstvo, ovo je pokušaj diskreditacije, seksizam!!! Da li ođe u ovoj zemlji političke ličnosti, javne ličnosti i nevladine organizacije reaguju samo u situacijama kada su ugrožene osobe na vodećim  i rukovodećim funkcijama!? Selektivno, po kriteriju nacionalne, političke ili vjerske pripadnosti?

I vi takvim putem i djelovanjem želite da zaštitite prava žena u Crnoj Gori? Odlično ste krenuli!

Samo, jednu lekciju treba da znate iz crnogorske istorije koju ne znate: Ponižavanje CRNOGORSKE ŽENE nikad se nikome nije isplatilo, niti dobrim vratilo.

U najmanju ruku takve je stizao prezir.

Sram vas bilo!!!

Nataša Karadžić, Antena M

Najnovije

U četvrtak sunčano, krajem dana naoblačenje

U četvrtak će biti pretežno sunčano, a krajem dana mjestimično se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru ujutru moguća kratkotrajno magla ili sumaglica. Vjetar slab do...

Pirlo: Do kraja ćemo se boriti za Skudeto

Trener Juventusa Andrea Pirlo kaže da njegov tim neće odustati od Skudeta dokle god za to ima šanse. Poslije pobjede nad Specijom (3:0), devetostruki uzastopni...

Italija zatvara škole u rizičnim područjima

Italijanska vlada naredila je zatvaranje svih škola u rizičnim područjima, nakon što su najnoviji podaci pokazali da je više od 50 odsto slučajeva zaraze...

MUP Srbije provjerava informacije o najavi masovnog samoubistva i upozorava roditelje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da, nakon informacija koje kruže na jednoj društvenoj mreži a tiču se poziva na grupno samoubistvo, provjerava potencijalno...

Brazil prijavio 1.641 smrtni slučaj od koronavirusa u jednom danu

Brazil je prijavio 1.641 smrtni slučaj od koronavirusa u jednom danu, čime je oboren negativni rekord u trenutku kada je epidemija u novoj fazi...

Najčitanije

Povezano

Koprivica ponovo pisao Bratić: Sošić u kontinuitetu pravi opstrukciju u radu

Dragan Koprivica, ispred Resora kulture na Cetinju, pisao je ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesni Bratić povodom, kako je naveo, opstrukcija koje pravi...

Cikotić: Mi smo svoji na svome, a vi ste tamo daleko

“Dobro primjećujete da SDP nije ni DF ni DPS, već svoj na svome, što u vašem prevodu znači “ni tamo ni ovamo”, dok ste...

Ivanović: Ova Vlada slavi smrt!

Ova Vlada slavi smrt, normalni ljudi slave život – tim riječima je poslanik Demokratske partije socijalista, Petar Ivanović, prokomentarisao dopis ministarke prosvjete, kulture, nauke i...

Koprivica: Krajnje vrijeme da se preduzmu konkretni koraci u cilju ozdravljenja života Nacionalnog teatra

Profesor dr Dragan Koprivica, kao spoljni ekspert za Resor kulture, uputio je otvoreno pismo ministarki, prof. dr Vesni Bratić u kom ukazuje na situaciju...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
24.01.2021-15:46 15:46

Izjava Djurovic juce -napadi-na-bratic-i-zoronjic-primjeri-u-kakvom-primitivnom-drustvu-zivimo ! U pravu si jer ovo niko vise ne moze gledat i slusat vi Samo, jednu lekciju treba da znate iz crnogorske istorije koju ne znate: Ponižavanje CRNOGORSKE ŽENE nikad se nikome nije isplatilo, niti dobrim vratilo.

Tihana
24.01.2021-17:35 17:35

Nataša svaka riječ ti je istina i boli do srži sve što je u ovoj zemlji normalnomisleće, ljudsko i crnogorsko. Sjećam se dobro ovih gadluka od komentara ne jednog portala nego više, i.ako trebaš podršku za tužbu protiv ovih otpada ljudskog roda uvijek ću potpisati. Nadam se da postoji neka NVO koja ti u tome može pomoći a mnogi će te podržati sigurna sam!

Blaki
24.01.2021-21:33 21:33

Komentar odličan ali samo za one koji umiju da ga pročitaju. Na žalost ovi drugi su se opismenjavali uz četnički bukvar.

gagi
27.01.2021-14:38 14:38

Natasa moram reci da si se “obratila na pravo mjesto” cetniku Podoljubu Krivokapicu( pradjed,djed,Podoljub i potomci sve cetnici 1/1) i Albanskom cetniku Abazovicu kojem ce familija u Srbiji.a djed mu je strijeljan 1944 g. u okolini Leskovca po pisanju izvjesnog Sase Borojevica.