Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

SC Derbi nije dozvolio šampionsko slavlje Budućnosti

Budućnost je prva dva meča finala riješila u svoju korist, ali je večeras SC Derbi bio bolji i slavio trijumf sa 91:89.

Košarkaši SC Derija pobijedili su večeras Budućnost Voli i smanjili na 2:1 u finalnoj seriji Prvenstva Crne Gore u košarci.

Budućnost je prva dva meča finala riješila u svoju korist, ali je večeras SC Derbi bio bolji i slavio trijumf sa 91:89.

Uoči posljednje četvrtine “Studenti” su vodili 75:66, ali je Budućnost boljom igrom u posljednjih 10 minuta, zahvaljujući odličnoj roli Kenana Kamenjaša prišla na dva poena zaostatka (89:91) minut i po prije kraja utakmice.

Imala je Budućnost napad i za izjednačenje nakon toga, ali nije postigla poene. Nije to iskoristio ni SC Derbi, pa se u posljednjih 30 sekundi ušlo sa tih -2 dva za aktuelne šampione i domaćina utakmice.

Mekinli Rajt je preuzeo odgovornost, krenuo na ulaz i na dvije sekunde prije kraja imao slobodna bacanja za izjednačenje, ali je promašio prvo, potom morao i drugo, ali do lopte nakon što se ona odbila od obruča nijesu stigli košarkaši Budućnosti, tako d aće se igrati četvrta utakmica.

“Nadali smo se da ćemo danas osvojiti titulu, ali nismo uspjeli., SC Derbim je danas odigrao bolje i zasluženo pobijedio, tako da je na nama da u četvrtoj utakmici pokušamo da odbranimo titulu. Nadali smo se pobjedi i tituli nakon treće utakmice, pošto nam je kako koja utakmica odmiče sve teže zbog kratke klupe, ali moramo izdržati”, kazao je nakon poraza Andrej Žakelj.

“Studenti” od starta vodili i zasluženo stigli do prvog trijumfa u finalu plej-ofa.

“Četitam mojim igračima na velikoj želji. Čeka nas dan pauze, spremićemo nove stvari, ne želimo kraj i borićemo se do kraja da osvojimo titulu”, kazao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve