Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

SRAMNO Kljajević objavila fotografiju zastave komita, umjesto grba montirana svastika Hitlera

Ova fotografija je nastala nakon rukometne utakmice reprezentacije Crne Gore. Tu utakmicu su naši reprezentativci odigrali u dresovima zele boje. Tada je Crna Gora golom razlike pobjedila Srbiju

Vrlo neprijatna foto montaža objavljena je na društvenim mrežama. Naime, radi se o fotografiji koju je objavila, podjelila, Jelena Kljajević, portparolka i funkcionerka Demokratske narodne partije, kandidatkinja za direktoricu Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.

Ona je objavila fotografiju koja je foto montaža a na kojoj je zastava komita prepravljena tako što je na sredini nje dodat grb, takozvana svastika koja se vezuje za Hitlera.

Kljajević je uz opis dodala “nezvanično, proradila fabrika na Cetinju”. Pretpostavlja se da je motiv svastike prvi put upotrebljen u neolitskoj Evroaziji.

Post Jelene Kljajević, foto Facebook

Od usvajanja svastike kao simbola njemačke Nacional-socijalističke radničke partije i Adolfa Hitlera, u Evropi i Sjevernoj Americi, simbol uglavnom asocira na fašizam, rasizam, Drugi svjetski rat i holokaust.

Svastika se danas nalazi u upotrebi kao simbol neonacističkih organizacija u Evropi i Sjevernoj Americi. Organizacije koje se bore za ljudska prava u Evropi i Sjevernoj Americi koriste ovaj znak da bi pojedine organizacije okarakterisale kao fašističke ili nacističke. U Aziji i Africi svastika se i danas koristi u svom originalnom značenju, a organizacije koje se bore za ljudska prava je koriste kao simbol sreće i blagostanja.

Ovo je fotografija bez fotomontaže:

Originalna fotografija

Ova fotografija je nastala nakon rukometne utakmice reprezentacije Crne Gore. Tu utakmicu su naši reprezentativci odigrali u dresovima zele boje. Tada je Crna Gora golom razlike pobjedila Srbiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Naroz
22.12.2020-04:57 04:57

Gospodja je nešto pobrkala, u pitanju je simbol pod kojim su četnici ratovali u II Svjetskom ratu, i koji je njihov vodja Pavle Djurišić u obliku najvišeg nacističkog odlikovanja “gvozdenog krsta”, dobio direktno od Hitlera.
Ništa, nego tužite kozu momci.

borko
22.12.2020-06:16 06:16

sram je bilo…

Mihiz
22.12.2020-13:02 13:02

Ovo je vise nego sramno. Zasto cuti Tuzilastvo? Ovo je klasican primjer sirenja mrznje i promociju fasizma.. Siguran sam da je ovo krivično djelo i ne moze se podvesti pod DEMOKRATIJU.. Stam te bilo Kljajevicka

Nermina
23.12.2020-08:26 08:26

Ovo je prava bruka.Sram je bilo.