Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Huter: Parlamentarna većina i nadležni organi iz straha ćute na Mandićevo skrnavljenje države i njenih simbola

Huter je podsjetio da Zakon o državnim simbolima jasno definiše koji se simboli smiju isticati u državnim ustanovama

Reagovanje poslanika PES-a Darka Dragovića u vezi sa zastavom Republike Srbije i Republike Srpske, koju Mandić drži u kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore pokazuje da ovaj politički subjekt ne poznaje zakon, ili demonstrira ogromno licemjerje kojim pokušava da sačuva parlamentarnu većinu na okupu, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Oskar Huter.

Huter je podsjetio da Zakon o državnim simbolima jasno definiše koji se simboli smiju isticati u državnim ustanovama.

”U članu 28 ovog Zakona piše da državni i vojni simboli Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, uživaju zaštitu kao i državni simboli utvrđeni ovim zakonom. Niđe ne piše da ih je moguće koristiti ravnopravno kao i zvanične državne simbole Crne Gore. Pitanje državnih simbola nije pitanje ukrašavanja enterijera, posebno ako se radi o kabinetima državnih funkcionera. Postoji pravilnik koji precizno definiše kako se zastava ističe, upotrebljava, od kakvog materijala treba da bude izrađena. U članu 4 tog Pravilnika, jasno stoji da zastava mora da stoji sa desne strane radnog mjesta lica čiji je kabinet, i sa lijeve ako se gleda ka tom mjestu. Na tom mjestu umjesto državne zastave, kod Mandića stoji trobojka”, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, Mandić je sa jasnom namjerom nabavljao zastave po sopstvenom nahođenju, ukrašavao kabinet po svom ukusu, stavio zastavu Srbije i Republike Srpske sa svoje desne strane, đe treba da stoji državna zastava Crne Gore.

”To što se Ministarstvo kulture i medija, sakrilo, što nadležni organi prelaze preko skrnavljenja državnih simbola od strane Mandića, a poslanik vladajuće stranke to odobrava, samo pokazuje ko je zapravo šef vladajuće većine”, kazao je Huter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve