Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Za Budućnost Zete: Poništiti odluku o nezakonitom razrješenju Krstovića, ne može je pisati osoba koja je bliska sa funkcionerom Demokrata

Nama je u samom startu bilo jasno kakva će odluka biti i da će se hvatati za sitnice tehničkog karaktera jer time pokazuju svoju nemoć u ovom procesu. Osim toga, u presudi je navedeno da Odluka ne sadrži obrazloženje, iako su u okviru materijala dostavljeni i razlozi za donošenje navedene Odluke

Na adresu SO Zeta danas je dostavljena Presuda kojom je poništena odluka SO Zeta D- 32 016/23 -183 o razrješenju predsjednika SO Zeta od dana 25.08. 2023. godine. U presudi koju je pisao sin političkog direktora Demokrata i sadašnjeg člana UO D.O.O. Puteva gospodin Vujović je navedeno da u spisima predmeta nedostaje zapisnik kao pismeni dokaz o izvršenim radnjama sa sjednice Skupštine Opštine Zeta održane dana 25.08.2023. godine na kojoj je donijeta osporena odluka, iako je u spisima predmeta dostavljen tonski zapisnik sa pomenute sjednice, navodi se u saopštenju koalicije “Za budućnost Zete”.

Ovakva odluka se, kako su ocijenili iz te koalicije mora poništiti po hitnom postupku jer je ne može, prije svega, pisati osoba koja je u bliskim odnosima sa funkcionerom Demokrata.

“Nama je u samom startu bilo jasno kakva će odluka biti i da će se hvatati za sitnice tehničkog karaktera jer time pokazuju svoju nemoć u ovom procesu. Osim toga, u presudi je navedeno da Odluka ne sadrži obrazloženje, iako su u okviru materijala dostavljeni i razlozi za donošenje navedene Odluke. U obrazloženju presude naloženo je da se predmet vrati na ponovni postupak što će SO Zeta u zakonskom roku i odraditi”, navode iz kolalicije Za budućnost Zete.

U ovoj odluci, ističu, nije navedeno da pomenutog Krstovića treba vratiti na poziciju predsjednika Skupštine već da se donese nova odluku o smjeni,  jer je kako navode, više nego očito da većina stanovnika Zete ne želi gospodina Krstovića na pomenutom mjestu.

“Ovu odluku smo dužni da ispravimo u roku od šest mjeseci, a željeli bi da dodamo da se pri donošenju ove odluke u ovom slučaju morao izuzeti sudija Vujović jer je sin dugogodišnjeg političkog direktora Demokratske Crne Gore. Ova odluka je sada više nego očito kucana u centrali Demokratske Crne Gore i da sa pozicija sudije u ovom postupku žele da se miješaju u izbornu volju građana”. poručuju u saopštnju.

Većina je, jasno i javnosti, uvijek u mogućnosti da razriješi bilo kog predsjednika skupštine ukoliko postoji volja jer je upravo to odraz demokratije, jer zašto onda postoje izbori i zašto postoji demokratija u jednom izbornom sistemu.

“Ako bi ovako gledali kao gospoda iz Demokrata nikad niko ne bi bio smijenjen. Nevjerovatna je i slučajnost zašto je odluka donijeta dan prije skupštne, a čini nam se da se ovdje ne radi o slučajnosti već se ponovo presude pišu u centralama pojedinih partija kao i do avgusta 2020. godine, samo u promijenjenim ulogama- odnosno partijaama”, zaključuju iz koalicije “Za budućnost Zete”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve