Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Crna Gora i Grčka ojačaće bilateralne odnose

''Bez obzira na epidemiološke izazove tokom ove godine, Podgorica se i dalje konitnuirano razvija i finansijski je stabilna. Iako je sljedeća godina nepredvidiva, nastaviće istim tempom'', istakao je Vuković

Crna Gora i Grčka imaju dugu tradiciju odličnih bilateralnih odnosa, koji će u narednom periodu dodatno ojačati, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na sastanku sa ambasadorom Republike Grčke u Crnoj Gori Panagiotisom Partsosom.

Na sastanku je ocijenjeno da je u Podgorici, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, evidentan kontinuiran razvoj grada, te da je zajednička želja da sljedeći susret obezbijedi više prostora za nove poduhvate.

”Bez obzira na epidemiološke izazove tokom ove godine, Podgorica se i dalje konitnuirano razvija i finansijski je stabilna. Iako je sljedeća godina nepredvidiva, nastaviće istim tempom”, istakao je Vuković.

Ambasador Grčke izrazio je želju da, zajedno sa grčkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori, pruži podršku i pomoć institucijama u Podgorici kojima je ona u ovom trenutku najpotrebnija, pa je dogovoreno da se jedna takva zajednička posjeta organizuje već narednih dana.

”Svjesni da je korona virus umnogome uticao na čitavu društvenu zajednicu, nadamo se da će sljedeća godina biti bolja te otvoriti vrata za mnoge zajedničke projekte”, kazao je Partsos.

Sagovornici su se složili da i u budućnosti treba nastaviti osnaživanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Grčke, te će naredne godine, povodom obilježavanja 200. godišnjice nezavisnosti republike Grčke, organizovati niz događaja i u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve