Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Micotakis Spajiću: Crna Gora svijetla tačka na Zapadnom Balkanu, EU mora vrednovati vaše rezultate

Crna Gora ima potencijal da se još snažnije brendira kao investiciona destinacija i u tom smislu potrebno je bliže sarađivati sa postojećim investitorima koji su najbolji ambasadori u tom smislu, saglasni su sagovornici

Crna Gora je svijetla tačka na Zapadnom Balkanu. Evropska unija mora vrednovati vaše nesporne rezultate i na njih adekvatno odgovoriti. Za kratko vrijeme učinili ste znatno više od ostalih zemalja u ovom procesu kazao je premijer Grčke Kirjakos Micotakis na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem koji boravi u radnoj posjeti Grčkoj.

Na sastanku tokom koga je ekonomska saradnja bila jedna od najvažnijih tema ocijenjeno je da je jačanje saobraćajne povezanosti obostrani prioritet te da je u tom kontekstu potrebno intenzivno raditi.

Crna Gora ima potencijal da se još snažnije brendira kao investiciona destinacija i u tom smislu potrebno je bliže sarađivati sa postojećim investitorima koji su najbolji ambasadori u tom smislu, saglasni su sagovornici.

Grčki privrednici su nakon izlaska iz krize još više zainteresovani za učešće na međunarodnim tenderima i direktne investicije na Zapadnom Balkanu, čije prilike, kako je saopštio premijer Grčke – dobro poznaju.

Na toj liniji, iz Kabineta premijera kazali su da u narednom periodu biće upriličena i posjeta premijera Grčke Crnoj Gori sa privrednom delegacijom u cilju razgovora o potencijalnim investicijama i dinamiziranju ekonomske razmjene.

U saopštenju za medije navodi se da Spajić je premijera Micotakisa upoznao sa aktivnostima Vlade na planu reformi i kazao da se u poslednjih pola godine pozicija Crne Gore bitno promijenila u korist izvjesne evropske perspektive.

„Iskoristićemo momentum zvaničnog Brisela ali i država članica da intenziviramo pregovore i proces učlanjenja dovedemo u završnu fazu“,  kazao je premijer.

Dvije zemlje dijele zajedničke interese, a pravi je trenutak da se snažnije povežu kako bi sve potencijale stavile u službu zajedničkog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja, pomorstva, turizma i poljoprivrede, konstatovano je tokom susreta.

Iz kabineta su dodali da sastanku je prisustvovao ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve