Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Sjednica Izborne komisije iduće sedmice

On je rekao da će glavna tačka sjednice biti izjašnjavanje povodom tri prigovora koje je nekoliko članova iz dosadašnje podgoričke opozicije podnijelo 4. novembra

Sjednica Izborne komisije Glavnog grada biće održana tokom naredne sedmice, kazao je Televiziji Vijesti predsjednik tog tijela Veselin Vukčević.

On je rekao da će glavna tačka sjednice biti izjašnjavanje povodom tri prigovora koje je nekoliko članova iz dosadašnje podgoričke opozicije podnijelo 4. novembra.

Vukčević je ponovio da utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora neće biti dok god se Ustavni sud ne izjasni o 14 žalbi podnijetih na izborni proces.

Podsjećamo, Državna izborna komisija (DIK) je u mišljenju objavljenom juče navela da je Vukčević dužan, u slučaju podnošenja prigovora, da sazove sjednicu kako bi to tijelo donijelo odgovarajući akt u skladu sa Zakonom, navedeno je u mišljenju Državne izborne komisije (DIK). Takođe, uputili na preporuku koju su dali opštinskim izbornim komisijama Plav i Danilovgrad, a u kojima konstatuju da konačni rezultati izbora ne mogu biti proglašeni dok Ustavni sud ne odluči po podnijetim žalbama.

Vukčević je zatim saopštio da je DIK jučerašnjim mišljenjima i uputstvima potvrdila njegov stav da utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora nema dok Ustavni sud ne odluči po podnijetim žalbama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve