Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Odluka Bajdena odlična opomena novim – starim planerima srpskog sveta

Posebno i strateški važna odluka američkog predsjednika jer se njome šalje jasna poruka da se naš glavni evroatlantski partner vraća u region, poručio je Vujović

Odluka predsjednika Sjedinjenih američkih država Džozefa Bajdena da njegova administracija uvede sankcije svima u regionu koji pomisle da se igraju promjene granica i regionalne destabilizacije odlična je opomena novim – starim planerima srpskog sveta da smanje svoje političko-nacionalističke doživljaje i apetite, saopštio je Ivan Vujović,
generalni sekretar SDP-a.

“Vjerujemo da je ova odluka primarno usmjerena prema radikalsko-SPS Vladi u Beogradu koja u posljednje vrijeme sve češće i drskije atakuje na susjedne države, prvenstveno Crnu Goru, čiji značajan dio vlasti drži pod punom kontrolom.

Jasno je da je aktuelna crnogorska Vlada dizajnirana i stvorena pod direktnim pokroviteljstvom vlasti u Beogradu i SPC, kao i to da te dvije adrese daju vještačko disanje ovoj i ovakvoj vlasti, samo sa jednim ciljem – da se održava imperijalna ambicija da se od Crne Gore u bliskoj budućnosti stvori jedna od provincija srpskog sveta”, navodi Vujović.

Zato je, kako dodaje, posebno i strateški važna ova odluka američkog predsjednika jer se njome šalje jasna poruka da se naš glavni evroatlantski partner vraća u region i da, u sadejstvu sa našim EU partnerima, neće dozvoliti novu destabilizaciju prilika u njemu.

“Posebno neće dozvoliti reinkarnaciju velikodržavne ideologije i još manje njegovu primjenu u praksi, koju najbolje oslikava bilans zločina čiji je jedan od glavnih protagonista juče osuđen na doživotnu robiju.

Velikosrpski, a i svi drugi nacionalisti, koji bi možda opet htjeli da se igraju tuđim životima i perspektivom građana regiona Zapadnog Balkana sada znaju da im te avanture ne mogu proći pa je bolje da ih se na vrijeme okanu i posvete miroljubivoj i partnerskoj politici koja je jedini put za stabilnst i prosperitet regiona i država u njemu”, zaključuje Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
09.06.2021-13:25 13:25

Gospodine Vujovicu ta Bajdenova opomena ce efikasno i brzo stupiti na snagu posto ti kako ih vi nazivate ” novim starim planerima srpskog svete ” Te nove stre planere srpskog sveta nisu opametile sve bombe ni sve zrtve devedesetih godina pa je Gospodin Bajden sada odlucan i spreman da skine svoje svilene rukavice i da krene u novu akciju. Zivi bili pa vidjeli.