Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

SD i SDP: Prihvatamo poziv FORCE, DP-a i DPS-a da zajedno formiramo novu vlast u Ulcinju

Iz SD-a i SDP-a su istakli da je turistička sezona u Ulcinju već počela i da se, shodno tome, Ulcinj mora što hitnije izvesti iz krize i uspostaviti vlast koja proizilazi iz jasne većine u lokalnom parlamentu

U cilju riješavanja krize lokalne vlasti koja je izazvana iznenadnim, jednostranim raskidom koalicionog sporazuma, opštinski odbori Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinja su donijeli odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu, ciju ce okosnicu ciniti dosadašnji koalicioni partneri FORCA, DP, SD i SDP uz podrsku pet odbornika DPS-a.

SD i SDP ranije su sa žaljenjem konstatovali da vlast konstituisana nakon 2022. godine više ne postoji, te da pomenute partije niti jednim svojim potezom nijesu takvom epilogu doprinijele, niti su na bilo koji način narušili odredbe koalicionog sporazuma na osnovu koga je ta vlast konstituisana. Već su, naprotiv, imajući u vidu interes Ulcinja, učinile sve da do pomenute krize ne dođe.

“Kadrovi SD-a i SDP-a su, od formiranja, sada već odlazeće ulcinjske lokalne vlasti, profesionalno i odgovorno obavljali poslove koje su preuzeli, radili u interesu opštine i svih građanki i građana Ulcinja, te iza sebe ostavili konkretne i mjerljive rezultate, koje niko dobronamjeran ne može da spori”, navodi se u zajedničkom reagovanju dvije partije.

Iz SD-a i SDP-a su istakli da je turistička sezona u Ulcinju već počela i da se, shodno tome, Ulcinj mora što hitnije izvesti iz krize i uspostaviti vlast koja proizilazi iz jasne većine u lokalnom parlamentu.

“Imajući u novonastali razvoj događaja, zbog kojeg je u susret turističkoj sezoni od koje su očekivanja velika, prijetila potpuna paraliza sistema koja bi izvjesno dovela do nemogućnosti kvalitetnog zadovoljenja potreba naših građana, odlučili smo da reagujemo brzo da bismo što prije stabilizovali političke prilike u našoj opštini. Kako se iskristalisala mogućnost kreiranja nove jasne većine u lokalnom parlamentu, koja će izvjesno imati i više od neophodnih 17 odbornika, odlučili smo da formiramo stabilnu novu lokalnu ulcinjsku vlast sa FORCA-om, DP-om i DPS-om, a moguće i sa još nekim političkim subjektima”, poručili su iz ulcinjskog SD-a i SDP-a.

“Naši kadrovi će, dodaju u ovim partijama, jednako kako su to činili i do sada, nastaviti da posvećeno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove, u najboljem interesu svih građanki i građana Ulcinja”, zaključuje se u saopštenju SD-a i SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mjerilo
13.05.2024-08:58 08:58

Micite zlu -URA- NESKOLOVANU LOPOVSKU koja sve laze i unistava- sto sapama uhvati to UNISTI !!!