Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Vučinić: Objavljen anketni rat Crnogorskoj evropskoj partiji

CEP reagovala povodom rejtinga političkih stranaka koji je na društvenoj mreži X objavio profesor Miloš Bešić

Crnogorska evropska partija reagovala je povodom rejtinga političkih stranaka koji je na društvenoj mreži X objavio profesor Miloš Bešić, ocjenjujući da je cilj istraživanja bio diskreditacija CEP-a.

“Bilo je samo pitanje dana kad će se otvoriti front prema Crnogorskoj evropskoj partiji, bit joj objavljen rat i krenuti na nju opštim i frontalnim napadom? To se dogodilo danas, upravo objavljivanjem takozvanih rezultata istraživanja javnoga mnjenja, i to na sljedeće načine: stavljanjem CEP-a, kao tek osnovane stranke, koja je tek u fazi konsolidovanja organizacije, a za koju se tek od nedavno čulo, na prvo mjesto; njenim stavljanjem među stranke koje predvode opskurne ličnostii i koje na više prethodnih izbora nijesu bile u stanju da osvoje više od nekoliko stotina glasova; stavljanjem u redu ispred imena Duška Markovića, koji ne predvodi stranku, i nema nikakvoga smisla da se njegovo ime nalazi na listi, da bi nas doveli u vezu sa DPS-om i kao stranku diskvalifikovali; sama činjenica da je upisani procenat 0,2%, što iznosi oko 400-500 glasova, a Crnogorska evropska partije već ima skoro duplo više članova – 800, govori o falsifikovanju rezultata takozvane ankete”, navodi u saopštenju potpredśednik CEP-a Stevo Vučinić.

Ističe da je cilj “diskvalifikovati stranku u javnosti kao ekspozituru DPS-a, dekuražirati članstvo i javnost, kojoj takozvani rezultati ankete indirektno poručuju da CEP nema uporište u javnosti i da je on stranka marginalaca na koju ne treba računati, u koju se ne treba učlanjivati i na koncu da tim povodom naprave neku pometnju unutar stranke”.

“Da ova takozvana anketa ima ove ciljeve, koje ne može postići, pa ma ko je naručio, viđeće se narednih neđelja. Sljeduje nam da narednoga mjeseca februara organizujemo opštinske konvencije CEP-a, obiđemo Crnu Goru i u svim gradovima održimo političke skupove, konstituišemo Organizacije mladih i žena, konstituišemo Odbore koji će se baviti usko specijalnim zadacima i predstavimo se u javnosti u punoj mjeri; śutra će bit konstituisan prvi Odbor koji će se baviti obrazovanjem i naukom. O svemu tome ćemo se dogovoriti upravo na śutrašnjoj śednici Predsjedništva stranke. A Bešićeva, takozvana anketa, ostat će da “laje” za političkim karavanom CEP-a. Dok gospodinu Bešiću preporučujemo, kad već pristaje da objavljuje naručene rezultate anketa, uperene protiv pojedinih političkih aktera, da ih od naručioca bar naplati visokim iznosima. Jer je očito, kad su spremni da objave anketni rat Crnogorskoj evropskoj partiji, da su sasvim sigurno spremni da dobro odriješe kesu”, navodi Vučinić u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve