Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Veber-Amfilohije: Dijalogom riješiti krizu

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber posjetio je juče Mitropoliju crnogorsko primorsku gdje je sa mitropolitom Amfilohijem razgovarao o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber posjetio je juče Mitropoliju crnogorsko primorsku gdje je sa mitropolitom Amfilohijem razgovarao o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

foto MCP

“Ambasador Veber je istakao da Njemačka, kao članica Evropske unije, ne utiče na način i model kojim države članice i države kandidati za članstvo uređuju odnos sa crkvama i vjerskim zajednicama, ali da je jedno od osnovnih načela Evropske unije obezbjeđivanje temeljnih prava i sloboda, poput slobode vjeroispovjesti”, saopšteno je iz MCP.

On je istakao da je neophodno da se rješenje krize postigne dijalogom i demokratskim putem, kao i da je optimista da će takvo rješenje biti postignuto i u Crnoj Gori.

Amfilohije je upoznao gosta sa istorijom Srpske pravoslavne crkve na prostoru današnje Crne Gore i državno-crkvenim odnosima u 19. i 20. vijeku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve