Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Usvojene izmjene Zakona o radu: Od 2022. u penziju sa 66 godina

DF nije podnio amandman da bi Milivoja Katnića poslao u penziju jer je to nepotrebno. Milivoje Katnić shodno zakonu o tužilaštvu trebda ide u advokaturu ili da realizuje neke druge aktivnosti, kazao poslanik Milan Knežević

Skupština Crne Gore usvojila je Predlog zakona o dopuni zakona o radu, kojim je predviđeno da smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za sticanje uslova za starosnu penziju, stupi na snagu početkom naredne godine.

Knežević: DF nije podnio amandman da bi Milivoja Katnića poslao u penziju

Na početku sjednice Milan Knežević iz DF-a kazao je da DF amandmanom na Zakon o radu nije htio da šalje Katnića u penziju.

“DF nije podnio amandman da bi Milivoja Katnića poslao u penziju jer je to nepotrebno. Milivoje Katnić shodno zakonu o tužilaštvu trebda ide u advokaturu ili da realizuje neke druge aktivnosti nakon što mu Tužilački savjet koji treba da pozove i sazove Vd. VDT-a Dražen Burić konstatuje prestanak mandata tje funkcije glavnog specijalnog tužioca. Ova Skupština će bojim se postati protočni bojler ukoliko Dražen Burić ne postupi po zakonu, koji smo donijeli, sazove sjednicu i na kojoj će biti konstatovan prestanak mandata Milivoju Katniću. Ukoliko to sljedeće nedjelje ne uradi gospodin Burić protiv njega će biti podnijeta krivična prijava”, kazao je Knežević.

Popović: O jadu nas zabavi smjena Katnića

Andrija Popović iz Liberalne partije kazao je da nas je “o jadu zabavila smjena glavnog specijalnog tužioca Katnića”.

“Molim da se hitno Zakon o radu izmijeni, ovo što smo zabrljali da ispavimo. Sa ovim bismo nagrdili i penzioni sistem, i vjerujem da smo naučlili lekciju i da ubuduće nećemo ovako nešto raditi”, kaže Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve