Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

URA smatra da se hitna služba u Golubovcima nije smjela ukinuti, nadležni da nađu rješenje

Vujačić kaže da je nedopustivo da 20.000 građana Zete ostane bez hitne medicinske pomoći i smatra da je opravdanje za tako nešto teško naći.

Uvažavajući kompletnu situaciju nastalu povodom epidemije koronavirusa i poteškoće koje prate funkcionisanje zdravstvenog sistema Crne Gore i van epidemije, URA smatra da se hitna služba u Golubovcima nije smjela ukinuti te pozivaju Zavod za hitnu medicinsku pomoć da nađe rješenje povodom ovog problema, kazao je danas odbornik te partije u Skupštini ove gradske opštine, Balša Vujačić.

Vujačić kaže da je nedopustivo da 20.000 građana Zete ostane bez hitne medicinske pomoći i smatra da je opravdanje za tako nešto teško naći.

„Osim toga i stanje u Domu zdravlja u Golubovcima nije za pohvalu jer se radi uz smanjene kapacitete i uz jednu smjenu u toku dana. Resorno ministarstvo i nadležni organ moraju učiniti napore kako bi se ovom problemu pristupilo sistematski“, poručuje on.

Razumije, kaže da je epidemija koronavirusa samo dodatno otežala i onako dosta nezavidnu situaciju u zdravstvu Crne Gore i da su se problemi dodatno produbili ali smatra i da je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se situacija počela rješavati.

„Resorno ministarstvo mora uložiti sve napore kako bi se unaprijedio nezavidni materijalni položaj ljekara, njihovi uslovi za rad poboljšali što bi rezultiralo manjim odlaskom ljekara iz zdravstvenog sistema u Crnoj Gori. Naslijeđeni problemi se moraju početi rješavati a posebno u zdravstvu“, poručuje Vujačić.

On na kraju poziva resornu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da u narednom periodu posjeti Dom zdravlja u Golubovcima i direktno se upozna sa načinom funkcionisanja ove zdravstvene ustanove koja medicinski zbrinjava 20.000 građana Zete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
tiktiktak
24.08.2021-22:48 22:48

Ura vi ste vase odsvirali za kraj mozete jos uzicko odigrat u Srbiji nikad vise vi u Crnoj Gori zaigrati necete- jedino u prdarama Crnogorskim (SPUZ) za sva zla nanijeta CG!