Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Nastavljaju se laži PES-a, policija i tužilaštvo imaju obavezu da ih saslušaju

Iz URE su istakli da svi građani u Crnoj Gori znaju da dok nije bilo Abazovićevih i Adžićevih aktivnosti, Zvicera i mnoge druge iz kriminalnog miljea niko nije ni pominjao

Nevjerovatno koliko je jedna partija srozala sebe u kratkom vremenskom periodu. Od premijera, preko ministara, do poslanika skoro da ne prođe dan da iz Pokreta Evropa sad(PES) ne saopšte neku neistinu. Tako je i u slučaju Zvicera koji je potraživan još u aprilu 2021. godine u velikoj akciji Uprave policije kada su uhapšeni istaknuti članovi njegove kriminalne organizacije. Zvicer tada nije pronađen na teritoriji Crne Gore, niti su nadležni organi imali informaciju da je nakon toga boravio u Crnoj Gori. Ukoliko PES ima drugačije informacije, obaveza Uprave policije i tužilaštva je da ih ispitaju i prikupe informacije u odnosu na navedene okolnosti, poručili su iz Građanskog pokreta URA u odgovoru na saopštenje Pokreta Evropa sad u kojem stoji da je Zvicer pobjegao iz Crne Gore za vrijeme Abazovićeve Vlade.

Iz URE su istakli da svi građani u Crnoj Gori znaju da dok nije bilo Abazovićevih i Adžićevih aktivnosti, Zvicera i mnoge druge iz kriminalnog miljea niko nije ni pominjao.

Kako su istakli, upravo zahvaljujući njima dvojici ponovo je uspostavljena komunikacija sa Europolom nakon čega su počele pristizati i SKY prepiske koje su doprinijele da bezbjednosni sektor za vrijeme 43. Vlade postigne istorijske rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Bezbjednosni sektor koji je izgrađen za vrijeme Abazovićeve Vlade uhvatio se u koštac sa svim kriminalnim grupama u Crnoj Gori. Pipci kriminalne hobotnice su presječeni unutar institucija sistema. Zbog čega on daje svoje rezultate i dan danas, iako su Spajić i njegovi ministri odmah nakon formiranja Vlade krenuli u obračun sa svim ljudima koji su personifikacija borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Vrhunac svega toga bili su napadi na šefa SPO-a gospodina Šukovića, a preko njega i na glavnog specijalnog tužioca gospodina Novovića”, ističu iz URE.

Iz URE su zaključili da ih ne čudi ovo, kako kažu, suludo saopštenje PES-a, baš danas kada je došla informacija da je Do Kvon proglašen krivim u SAD-u, jer Spajić, Laković i Milović ćute kao zaliveni na te okolnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve