Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PES: Za vrijeme Abazovićeve Vlade Zvicer pobjegao

''Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer je uspio da napusti zemlju za vrijeme Abazovićeve Vlade''

Na osnovu prepiski iz Sky aplikacije, koja je dostavljena iz Europola, jasno je da su određene kriminalne organizacije imale ambicije da izazovu unutrašnji i regionalni haos, sa ciljem da direktno utiču na poredak vlasti, saopštio je Pokret Evropa sad.

“Međutim, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer je uspio da napusti zemlju za vrijeme Abazovićeve Vlade. Ako uzmemo u obzir da je vođa kavačkog klana u Sky prepiskama naglašavao koliko je logistički pomagao DPS, čijom je većinom predsjednik URA postao premijer, onda je omogućavanje njegovog bijega za vrijeme te Vlade, vjerovatno otplata dugova za premijersku poziciju”, navodi PES.

Međutim, ističu, da slučajnosti nema, “najbolji dokaz je i činjenica da je Branislav Mićunović koji je decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, od Amerikanaca stavljen na crnu listu, a od Abazovićeve Vlade nagrađen dobijanjem koncesije za priređivanje kazinskih igara na sreću u hotelu Hilton”.

“Zašto je iz zemlje od “ruke pravde” pobjegao i bivši policajac Ljubo Milović, još jedna zvijezda sky aplikacije, pitanje je za one koji se umjesto sopstvenom odgovornošću, nakon gubitka fotelja bave svakodnevnim trivijalnostima i tračevima na račun PES-a”, navodi PES.

Zatim su dodali.

“Kada uzmemo u obzir sve ove okolnosti, onda i ne čudi što je prilikom formiranja 43. Vlade sa zgrade Bemaksa ispaljivan vatromet. Takođe, onda tek ne čudi što je jedan od suvlasnika te kompanije, za vrijeme Abazovićeve Vlade slobodno šetao, dok je sada u pritvoru zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve