Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Udruženje Crmničana: Stojimo na braniku antifašističke i nezavisne Crne Gore, snažno za Đukanovića

''Ovog aprilskog dana, na svu sreću Crmničani će se za opstanak obnovljene državnosti Crne Gore umjesto oružjem boriti patriotskim opredjeljenjem između dva kandidata, sa samo jednim izborom''

Udruženje Crmničana podržalo je predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića uoči predstojećih izbora.

“Kao nesporni nasljednici boraca za slobodu Crne Gore i Crnogorskog naroda Crmničani su stoljećima bili u prvim borbenim redovima. I danas su Crmničani ponovo na probi kao što su bili i u zoru 13. jula 1941. godine kada su prvi u Evropi digli oružani antifašistički ustanak protiv italijanskog fašizma, protiv velikosrpsog asimilativnog rojalizma, ali i protiv kapitulanstva domaćih odroda iz 1918. godine”, navedeno je u obraćanju Udruženja Crmničana.

Zato, kako je navedeno u saopštenju, i ovog prelomnog 2. aprila 2023. godine Crmničani su pred ispitom zrelosti, ali i čojstva i junaštva, kao što su bili i uoči Trinajestojulskog ustanka 1941. godine.

“Ovog aprilskog dana, na svu sreću Crmničani će se za opstanak obnovljene državnosti Crne Gore umjesto oružjem boriti patriotskim opredjeljenjem između dva kandidata, sa samo jednim izborom. Crmničani znaju da je taj izbor predsjednik Milo Đukanović, državnik koji zna šta treba njegovoj zemlji i kako je uvesti u svijet evropske demokratije i kulturne raznolikosti, uz duhovni i svjetovni preporod koji nam je svima tako neophodan”, poručuju iz Udruženja Crmničana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trajko
31.03.2023-12:06 12:06

Nijesam ni sumnja, braćo moja,stari slobodari. Ja nijesam Crmničanin, ali vas svojim, ka da ste mi najrođeniji.

KSENIJA PV
31.03.2023-15:33 15:33

Kao unuka JSP i po njemu Crmnicanka pridružujem se Crmnici!