Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Svetosavska izlazi na izbore u Podgorici, nosilac liste Mirko Rmandić

SVETOSAVSKA neće razgovarati sa predstavnicima političkih opcija čije je funkcionere blaženopočivši mitropolit Amfilohije Radović izopštio iz redova Pravoslavne crkve

Gradski odbor SVETOSAVSKE u Podgorici donio je odluku o izlasku na predstojeće lokalne izbore koji će se održati 23. oktobra ove godine. Nosilac izborne liste SVETOSAVSKE u glavnom gradu Crne Gore biće Mirko Rmandić, glavnim izbornim štabom rukovodiće Todor Tomašević, dok će uskoro biti konstituisani medijski i marketing timovi, saopšteno je iz te partije.

“SVETOSAVSKA neće razgovarati sa predstavnicima političkih opcija čije je funkcionere blaženopočivši mitropolit Amfilohije Radović izopštio iz redova Pravoslavne crkve. Bez obzira na velike ideološke razlike i značajna neslaganja sa ostalim dijelom političke scene, spremni smo da, povodom forme izbornog nastupa, komuniciramo sa svima koji se nalaze van kruga izopštenika iz Srpske pravoslavne crkve”, ističu u saopštenju.

To dalje, dodaju, ne znači da smo spremni da pravimo bilo kakve kompromise kada su u pitanju opšta krucijalna politička pitanja i naši principijelni stavovi, kao što su hitnost ukidanja sankcija Ruskoj Federaciji i neophodnost povlačenja sramotne odluke o priznanju lažne države Kosovo.

“Ukoliko ne bude spremnosti za formiranje tehničkih saveza sa ciljem uvažavanja cijelog spektra političke scene u Podgorici i Crnoj Gori, SVETOSAVSKA će nastupiti samostalno. Nemamo namjeru da tolerišemo bilo kakve vještačke monopole na glasove onih građana koji nijesu ništa kvalitativno dobili nakon avgustovskih izbornih promjena. SVETOSAVSKA će nastupiti sa sloganom ”Saberimo se”, sa vrlo preciznom namjerom da se glasovi Srba integralista, slobodnih ljudi i pravoslavnih hrišćana dominantno koncentrišu na jednom mjestu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve