Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Svetosavska upoznala ambasade sa nepostupanjem Ustavnog suda povodom žalbi u procesu predsjedničkih izbora

Svetosavska smatra da su građani Crne Gore taoci fingiranog višepartijskog sistema koji nema smisao, još manje logiku

Svetosavska srpska lista obavijestila je danas diplomatska predstavništva u Podgorici o nepostupanju Ustavnog suda Crne Gore povodom četiri žalbe koje smo podnijeli u procesu predsjedničkih izbora. Iako je Ustavni sud bio u obavezi da otkloni formalne prepreke vezane za regularnost toka izbornog procesa, to nije urađeno – u skladu sa dogovorom Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, koji kontrolišu sudije Ustavnog suda.

“Podsjećamo, Svetosavska je podnijela prigovore povodom kandidatura Mila Đukanovića, Andrije Mandića i Gorana Danilovića, za koje postoje osnovi sumnje da imaju dvojna državljanstva. S obzirom da smo u aktima upućenim Ustavnom sudu naveli da imamo dokaze za dvojna državljanstva, kada je u pitanju dio učesnika izbornog procesa, jasno je da ovaj politički sud čeka završetak izbora kako bi i oni, do tada, učestovali u pokušaju da u drugi krug proguraju kandidate Mila Đukanovića i Andriju Mandića”, saopšteno je iz te partije.

Svetosavska smatra da su građani Crne Gore taoci fingiranog višepartijskog sistema koji nema smisao, još manje logiku. Vlast u Crnoj Gori nije suštinski promijenjena jer su trule daske iz vremena nekadašnjeg opozicionog djelovanja aktivirane u pogodnom trenutku kako bi izvršna vlast iza koje je stao pokojni mitropolit Amfilohije, bila srušena, a DPS ponovo uspostavio nekontrolisani režim.

“Posljedica toga jeste predsjednička izborna farsa koju kreiraju Aleksandar Vučić i Milo Đukanović sa zajedničkim šegrtom i nadničarom Andrijom Mandićem, sve sa namjerom da Milo Đukanović dobije još jedan mandat predsjednika Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve